Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

MEDŽUGORJE 2-1-2020

Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mirjani Dragičević-Soldo

«Dragi otroci, vem, da sem navzoča v vaših življenjih in v vaših srcih. Čutim vašo ljubezen, slišim vaše molitve in jih usmerjam k svojemu Sinu. Toda, otroci moji, jaz želim biti po materinski lju­bezni v življenju vseh svojih otrok. Vse svoje otroke želim zbrati okoli sebe, pod svoj materinski plašč. Zato vas kličem in vas ime­nujem apostole svoje ljubezni, da bi mi pomagali.

Otroci moji, moj Sin je izgovoril besede “Oče naš” – Oče naš, ki si povsod, tudi v naših srcih – ker vas želi naučiti moliti z besedami in čutenjem. Želi, da bi bili vedno boljši, da bi živeli usmiljeno lju­bezen, ki je molitev in brezmejna žrtev za druge.

Otroci moji, dajte mojemu Sinu ljubezen do bližnjih, dajte besede tolažbe, sočustvovanja in dela pravičnosti svojim bližnjim. Vse, kar darujete drugim, apostoli moje ljubezni, moj Sin sprejema kakor dar. Tudi jaz sem z vami, ker moj Sin želi, da vam moja lju­bezen kakor žarek luči oživi duše; da vam pomaga v iskanju miru in večne sreče. Zato, otroci moji, ljubite drug drugega. Bodite zedinjeni po mojem Sinu, bodite Božji otroci, ki vsi skupaj s pol­nim, odprtim in čistim srcem izgovarjajo “Oče naš”. In ne bojte se! Hvala vam!»

 

Medžugorje 2-1-2020

Vir (in vsa sporočila): https://www.medjugorje.ws/sl/messages/200102s/

 

Več o Medžugorju: http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski-fenomen/gospine-poruke/

 

Papež je 12. maja 2019 odobril uradna romanja v vasico, kjer naj bi se od leta 1981 prikazovala Devica Marija. Dekret sta oznanila nadškof Henryk Hoser, apostolski vizitator za Medžugorje, in nadškof Luigi Pezzuto, papeški nuncij v Bosni in Hercegovini, v nedeljo 12. maja 2019 pri sveti maši v cerkvi svetega Jakoba v Medžugorju. Škofije in druge ustanove sedaj lahko organizirajo uradna romanja, zadržkov glede tega ni več. Ta objava obenem nalaga skrb, da romanj ne bi razumeli kot potrditev pristnosti znanih dogodkov, ki jih Cerkev še vedno temeljito proučuje. Vatikanski tiskovni predstavnik je izjavil, da je glede na velik obisk romarjev v Medžugorju in obilne duhovne sadove milosti, ki iz njega izhajajo, odobritev uradnih romanj del posebne pastoralne skrbi, ki jo želi papež nameniti tej stvarnosti s ciljem spodbuditi in pospešiti sadove dobrega.

 

Mirjana Dragičević-Soldo

Rodila se je 18. marca 1965 v Sarajevu. Vsakodnevna prikazanja je imela od 24. junija 1981 do 25. decembra 1982. Tega dne ji je Devica Marija, ko ji je zaupala deseto skrivnost, povedala, da bo imela videnje enkrat na leto do konca življenja – 18. marca. Povedala ji je tudi, da bo imela izredna prikazanja in ta so se začela 2. avgusta 1987. Od tega meseca Mirjana vsak drugi dan v mesecu sliši Marijin glas in z njo moli za nevernike (za tiste, ki še niso spoznali Božje ljubezni), včasih jo tudi vidi. Mirjana je poročena, ima dva otroka in z družino živi v Bijakovičih. Molitveni namen, ki ji ga je Devica Marija zaupala, je za nevernike ali kot jih Gospa imenuje – tiste, ki Božje ljubezni niso spoznali. Njeno posebno poslanstvo je, da bo v sodelovanju z izbranim duhovnikom (fra Petar Ljubičić) svetu razkrila deset skrivnosti.

 
Scroll to top