Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE
Pontificia Academia Pro Vita

HUMANA COMMUNITAS V DOBI PANDEMIJE

Vatikanska akademija zagovarja opuščanje besede Bog iz dokumenta o pandemiji s ciljem doseči »najširše možno občinstvo«.

Kritiki so poudarili, da vatikanski dokument »ne omenja Boga, Jezusa Kristusa, Svetega Duha, Cerkve, zakramentov, molitve in niti dobrodelnosti«

»Nikjer v dokumentu ni omenjeno, da je Bog naš končni cilj, da je Kristus naše upanje in da potrebujemo milost Svetega Duha tako za naše moralno spreobrnjenje kot za dobro moralno življenje. Nikjer ni omenjena niti Cerkev – podeljevalka zakramentov kot vira milosti.«

Preberi več »
Pet ran Jezusa Kristusa

PET RAN CERKVE

Nadškof Hector Aguer je v svoji najnovejši kolumni navedel pet sodobnih »ran«, ki neposredno vplivajo na Cerkev in ne le na okoliško kulturo.

V sekularizirani kulturi, ki zavrača Katoliško cerkev, je poseben značaj Aguerjevega stališča v tem, da meni, da nevarnost prihaja predvsem od znotraj. To tudi pomeni, da je odgovor v Cerkvi, ki mora te rane zaceliti, da bi lahko igrala svojo resnično vlogo.

Zaključek Hectorja Aguerja je še posebej iskren: »Katoliška odsotnost z območij, kjer se pojavlja nova kulturna moč, pušča svet v rokah Očeta laži.«

Preberi več »
Predragocena Kri

PREDRAGOCENA KRI JEZUSA KRISTUSA

Katoliška cerkev posveča mesec julij Jezusovi predragoceni Krvi. Sveti apostol Peter nas spominja, da smo bili, ko smo bili še mrtvi v svojih grehih, milostno odrešeni po predragoceni Krvi Jezusa Kristusa, našega Gospoda, Božjega Jagnjeta.

Kot nas svari sveti Pavel v Pismu Efežanom 6, se naš boj ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti, proti zlohotnim duhovnim silam v nebeških področjih. Nobeno človeško orožje ne more razorožiti teh zlih duhov, toda Jezusova predragocena Kri jih je vedno mogla in jih zlahka bo, če se bomo k njej pogosto zatekali.

Preberi več »
Hagija Sofija

HAGIJA SOFIJA JE POSTALA MOŠEJA

Islamski učenjak je pojasnil, zakaj je bila ponovna osvojitev Hagije Sofije neizogibna kot posledica islamske teologije svetega prostora: »Islamska teologija trdi, da je v primeru, ko so bile v zgradbi izrečene muslimanske molitve, to mošeja.«

»Grožnja Hagiji Sofiji je grožnja naši duhovnosti in zgodovini,« je opozoril patriarh Kiril, vodja Ruske pravoslavne cerkve.

Odnos papeža Frančiška do islama je zanj veliko pomembnejši od njegovega ekumenskega odnosa do vzhodnih pravoslavnih kristjanov.

Preberi več »
Izjava Kongregacije za bogoslužje in disciplino zakramentov

KONGREGACIJA ZA BOGOSLUŽJE VAS ŠČITI

Kongregacija za bogoslužje in disciplino zakramentov v drugem odstavku odgovora navaja (poudarki dodani):

»Ta dikasterij ugotavlja, da njegovo navodilo Redemptionis Sacramentum (25. marec 2004) jasno določa, da »ima vsak vernik VEDNO pravico prejeti sveto obhajilo na jezik« (št. 92), prav tako pa NI DOVOLJENO ODREČI svetega obhajila nobenemu Kristusovemu verniku, ki mu cerkveno pravo ne preprečuje prejema svete Evharistije.«

Preberi več »
Nadškof Jan Paweł Lenga

NADŠKOF ŠKOFOM: “KONČALI BOSTE V PEKLU.”

Upokojeni poljski nadškof je brate škofe in sobrate duhovnike opozoril, da bodo »končali v peklu« zaradi siljenja vernikov, naj kot odgovor na pandemijo koronavirusa sveto obhajilo prejmejo samo na roko.

Nadškof Jan Paweł Lenga ni skoparil z besedami, ko je obtožil duhovnike, ki vztrajajo pri deljenju svetega obhajila samo na roko, da ne poznajo zgodovine in nimajo spoštovanja do svetega zakramenta.

»Poljska je še vedno goreča v veri, poljski ljudje pa nočejo prejeti obhajila na roko in stoje, kot v izrojenem zahodnem svetu.«

Preberi več »
Obhajilo na jezik

OBHAJILO NA JEZIK VARNEJŠE KOT NA ROKO

Ko se ukrepi za zaustavitev COVID-19 v Evropi postopno odpravljajo in se svete maše previdno znova odpirajo za javnost, so se številne škofovske konference v državah, kot sta Italija in Avstrija, odločile, da bodo duhovnike obvezale, naj sveto obhajilo delijo samo na roko, čeprav je obhajilo na kolenih in na jezik tradicionalna praksa Katoliške cerkve.

Za tradicionalno misleče katolike je ta obveznost enakovredna popolni prepovedi prejemanja svetega obhajila.

Enaindvajset avstrijskih zdravnikov je napisalo pismo, v katerem so pozvali škofovsko konferenco svoje države, naj odpravi dejansko prepoved prejema svetega obhajila na jezik.

Preberi več »
Antikrist

NOVI LEKCIONAR MOLČI O ANTIKRISTU

Resnično je nenavadno videti, kako spretno so bile uporabljene škarje in lepilo, saj berila pogosto preskočijo ključni verz ali niz verzov, ki učinkovito prenašajo stvarnost in izziv Božje besede, ko nas, padla človeška bitja, soočajo s klicem k spreobrnjenju in budnosti.

Verz – »Vstali bodo namreč lažni kristusi in lažni preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi zavedli celo izvoljene, če bo mogoče.« – se pri tradicionalni latinski maši bere vsako leto na zadnjo nedeljo po binkoštih, v novem lekcionarju pa se ne pojavi nikjer.

Preberi več »
Vatikan II

VIGANÒ: VATIKAN II JE OZNAČIL ZAČETEK LAŽNE, VZPOREDNE CERKVE

Moteče je, da se malo ljudi zaveda te dirke proti breznu in da le redki prepoznavajo odgovornost najvišjih ravni Cerkve pri podpiranju teh protikrščanskih ideologij, pri čemer se zdi, kot da bi si voditelji Cerkve želeli zagotoviti svoje mesto in vlogo med privrženci enoumnega mišljenja. Presenetljivo je, da ljudje vztrajajo pri tem, da ne želijo raziskati temeljnih vzrokov sedanje krize in se omejujejo na grajanje sedanjih izgredov, kot da niso logična in neizogibna posledica načrta, sestavljenega pred desetletji.

Preberi več »
Corpus Christi

CORPUS CHRISTI

Kako je izdan moj Sin? Njegovi duhovniki, moji lastni sinovi, ga izdajo, kadar ga ne oznanjajo in ko s tem, da ne učijo skrivnosti njegove resnične navzočnosti, puščajo duše v temi nevednosti brez ognja ali svetlobe. Mojega Sina izdajo, ko s svojim zgledom preprečujejo spoštovanje in češčenje ter ljubečo pozornost do njegove navzočnosti. Izdajo ga, ko nevredno darujejo sveto mašno daritev in ko ga izročijo grešnikom, ki nimajo namena predati mu svoje srce in iskati njegovo usmiljenje ter njegovo odpuščanje za svoje grehe.

Preberi več »
Vigano - Trump

PISMO NADŠKOFA VIGANÒJA PREDSEDNIKU TRUMPU

V zadnjih mesecih smo bili priča oblikovanju dveh nasprotujočih si strani, ki bi ju poimenoval biblijski: otroci svetlobe in otroci teme.

Na očitno nerazložljiv način so dobri talci zlobnih in tistih, ki jim pomagajo bodisi iz lastnega interesa ali strahu.

Verjetno bomo ugotovili, da so v tej orjaški operaciji družbenega inženiringa ljudje, ki so odločali o usodi človeštva, pri čemer so si neupravičeno prisvojili pravico, da ravnajo proti volji državljanov in njihovih predstavnikov v vladah narodov.

Preberi več »
Papež-Frančišek-in-veliki-imam-Ahmad-Al-Tayyeb Web

DEKLARACIJA IZ ABU DABIJA

»Ker Bog ni bitje, ki je samo v sebi protislovno,« je dejal škof Eleganti, »ne more želeti raznovrstnosti pojmovanj o sebi in s tem množice verstev, ki si med seboj nasprotujejo.« Islam je »izrecno protikrščanska veroizpoved, ki zanika natanko tisto, kar določa bistvo krščanstva: Božje sinovstvo Jezusa Kristusa in z njim povezano trojstvo Boga.

Preberi več »
Hiša abrahamske družine

HIŠA ABRAHAMSKE DRUŽINE

SVETIŠČE NOVE RELIGIJE

V vrtu v Abu Dabiju bo nastalo svetišče svetovne sinkretistične neo-religije z njenimi protikrščanskimi dogmami. Niti prostozidarji, najbolj polni upanja, si ne bi mogli toliko predstavljati!

»Zato,« opozarja apostol Pavel, »pa naj vsak gleda, kako zida naprej. Drugega temelja namreč nihče ne more položiti namesto tistega, ki je že položen, in ta je Jezus Kristus.« (1 Kor 3,10).

Preberi več »
Sinkretizem - združevanje religij

SINKRETIZEM – ZDRUŽEVANJE RELIGIJ

Od nas zahteva, naj se na ravni duha združimo s tistimi, ki častijo malike in demone ali častijo lažne preroke, ki zanikajo Kristusovo božanskost.

Seveda lahko na naravni ravni sodelujemo z ljudmi drugih ver, toda edinost na duhovni ravni je popolnoma nesprejemljiva. Storiti to bi pomenilo tveganje za nevarnost sinkretizma – ustvarjanje lažne religije, ki bogokletno poskuša združiti krščanstvo z verovanji in praksami lažnih in poganskih religij.

Preberi več »
Immacolata

GLOBALNI POZIV CERKVI IN SVETU

Ne dovolímo, da se pod pretvezo virusa izbrišejo stoletja krščanske civilizacije in da se vzpostavi odvratna tehnološka tiranija, v kateri ljudje brez imena in brez obraza odločajo o usodi sveta, ko da nas zapirajo v virtualno resničnost.

Če je to načrt, kateremu nas želijo moči te zemlje podrediti, potem vedite, da je Jezus Kristus, Kralj in Gospodar zgodovine, obljubil, da »vrata podzemlja ne bodo prevladala.« (Mt 16, 18)

Preberi več »
Evharistija v vrečkah

KONČAJMO BOGOSKRUNSTVO PRI OBHAJILU

»Da bi italijanskim katoličanom dopustili ponovno prejemanje svetega obhajila tako, da se izognemo okužbam, se razmišlja o obhajilu »naredi sam« s hostijami »vzemi s seboj«, ki jih je prej posvetil duhovnik, in ki bi bile posamično zaprte v plastično vrečko položene na policah v cerkvi.«

Preberi več »
Papež Benedikt XVI.

BENEDIKT XVI. O DUHOVNI MOČI ANTIKRISTA

Preganjanje, ki spremlja romanje Cerkve na zemlji, bo razkrilo »skrivnost hudobije« v obliki religiozne prevare, ki prinaša ljudem navidezno rešitev njihovih problemov za ceno odpada od resnice.

Sodobna družba je sredi oblikovanja protikrščanskega verovanja, in če kdo temu nasprotuje, ga družba kaznuje z izobčenjem.

Preberi več »
Policija prekinila sveto mašo

POLICIJA PREKINILA SVETO MAŠO

»Ni bilo teroristov! Ohraniti moramo hladno glavo in ustaviti ta cirkus. V nasprotnem primeru bomo govorili in opozarjali zelo glasno!« je posvaril nadškof in dodal: »Smo v dobi, ki spominja na določena obdobja Francije, ki niso zelo vesela, kot je nacistična okupacija.«

Preberi več »
Marija, Mati vseh narodov

MARIJA MATI VSEH NARODOV

Kardinali in škofje prosijo papeža, naj zaradi pandemije dogmatično razglasi Marijo za »duhovno Mater«.

Marijo bi morali razglasiti za »Mater vseh narodov«, da bi sprostila milost za človeštvo.

V srcih ljudi se onkraj teh zunanjih dogodkov bolj kot kdaj koli prej odvija duhovna bitka med dobrim in zlim, svetlobo in temo.

Preberi več »
Podoba Božjega usmiljenja

PODOBA BOŽJEGA USMILJENJA

Gospod nam po sveti Favstini obljublja, da se duša, ki bo to podobo častila, ne bo pogubila.

Gospod je rekel: »Po tej podobi bom dušam delil veliko milosti, zato naj ima vsaka duša dostop do nje.«

Poljska mistikinja je sporočila, da je Gospod rekel, da bo varoval mesta in domove, v katerih je podoba Božjega usmiljenja, in ljudi, ki jo bodo častili.

Preberi več »
Preverjanje QR kode

POPOLN NADZOR – ELEKTRONSKO SLEDENJE

Medtem ko je Kitajska v svojih najtežje prizadetih mestih začela blažiti hude karantenske omejitve zaradi koronavirusa, je uvedla elektronsko sledenje svojih državljanov po njihovih pametnih telefonih, ki natančno določa, kam lahko kdo gre in kaj lahko dela.

»Levica je vedno govorila, da se resničnega totalitarizma ne da doseči, ker nikoli ni dovolj nadzornikov,« je pred časom povedal Mosher za LifeSiteNews. »To sedaj ne drži več.«

Preberi več »
Nadangel Mihael

EKSORCIZEM ZA ZAŠČITO CERKVE

Rad bi prosil vse svoje brate škofe in duhovnike, naj se mi pridružijo v molitvi tega eksorcizma z zavedanjem moči tega zakramentala – še posebno, ko se moli skupaj z vsemi drugimi duhovniki – da s tem pomagamo Cerkvi v njenem boju proti Satanu.

Preberi več »
Carlo Maria Viganó

NADŠKOF CARLO MARIA VIGANÒ O COVID-19

So narodi, ki ne samo, da se za Boga ne zmenijo, ampak ga odkrito zanikajo in od svojih državljanov zahtevajo, naj sprejmejo zakone proti naravni morali in katoliškemu nauku. Tisti, ki ljudem dovolijo sramotiti božansko veličastvo Boga, se ne morejo izogniti Božji kazni.

Ne pozabimo, da cerkveno občestvo ni izvzeto iz nebeške kazni, ko njegovi voditelji postanejo odgovorni za skupne žalitve.

Boga se ne zasmehuje. Vrnimo se k eni pravi veri. K življenju svetosti.

Preberi več »
Torinski Prt

TORINSKI PRT BO NA OGLED ZARADI PANDEMIJE

Torinski prt bo zaradi izbruha koronavirusa prikazan na televiziji in na družbenih omrežjih med 11. in 17. aprilom.

Nismo mi tisti, ki v svetem Prtu opazujemo obraz, ki ima od smrti zaprte oči. Temveč je on tisti, ki nas gleda, da bi spoznali, kako veliko ljubezen je imel do nas, ko nas je osvobodil greha in smrti. Ta obraz govori našemu srcu in v nas prenaša velik mir, in je tako, kot bi nam govoril: »Zaupaj, ne izgubi upanja, moč ljubezni Boga in Vstalega premaga vse.

Preberi več »
 
Scroll to top