Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE
Svetniki in blaženi

SVETA BRIGITA ŠVEDSKA

Ko je bila sveta Brigita nekaj dni po moževi smrti zaskrbljena zaradi svojega stanu, jo je napolnil Gospodov Duh in jo navdihnil. Zamaknjena v duhu je videla svetel oblak in iz njega zaslišala glas, ki ji je govoril: »Jaz sem tvoj Bog, ki hoče govoriti s teboj.« …

Preberi več »
Svetniki in blaženi

SVETA FAVSTINA KOWALSKA

Bila sem pri pridigi svojega spovednika. To je bila prva pridiga o Božjem usmiljenju, ki jo je Gospod Jezus že tako dolgo naročal. Ko je začel govoriti o velikem Božjem usmiljenju, je podoba oživela in pramena žarkov sta prodirala v srca izbranih ljudi, vendar ne v enaki meri. Eni so prejeli več, drugi manj.

Preberi več »
Svetniki in blaženi

SVETI AVGUŠTIN

Ti pa si iztegnil rokó iz višav in iztrgal mojo dušo iz te globoke temè. Zakaj jokala je zame k tebi moja mati, tvoja verna, huje kakor jočejo matere ob telesni smrti otrok. Saj je videla mojo dušno smrt v svoji veri in duhu, ki ga je imela od tebe. In ti si jo uslišal, Gospod.

Preberi več »
Svetniki in blaženi

SVETI FRANČIŠEK ASIŠKI

Malo pred smrtjo je sveti Frančišek Asiški zbral svoje privržence in jih opozoril na prihajajoče težave rekoč:
»Tisti, ki bodo vztrajali v svoji vnemi in ostali zvesti kreposti z ljubeznijo in gorečnostjo za resnico, bodo utrpeli krivice in preganjanja kot uporniki in razkolniki; kajti njihovi preganjalci, spodbujani od zlih duhov, bodo rekli, da opravljajo veliko Božjo službo, ko z obličja zemlje odstranjujejo tako škodljive ljudi.«

Preberi več »
Svetniki in blaženi

SVETI JOŽEF

Srečen v življenju, blažen si v smrti,
Marija in Jezus ob tebi stojita
in v zvesti ljubezni ter z blagim pogledom
gledata nate.

S Kristusom v slavi nas ne pozabi,
izprosi nam milost, da Bog odpustí nam
slabosti in grehe ter sprejme nas k sebi
v luč in mir večni.

Preberi več »
Svetniki in blaženi

SVETI KAJETAN TIENSKI

ZAVETNIK BREZPOSELNIH

Skrb za brezposelne, ko jim je nudil nujno finančno pomoč v času potrebe, je Svetega Kajetana naredila za njihovega zavetnika.

Če želite ljudem pomagati, da preživijo krizo, ki prihaja, rešite njihova delovna mesta.

Preberi več »
Svetniki in blaženi

SVETI LEOPOLD MANDIĆ

To je starega grešnika zadelo v živo. Ni vedel, kaj naj reče, kaj naj stori. Pogledal je patra v obraz, ki so ga zalivale solze. Videl je, da so mu žarele oči kakor dva plamena. Tedaj je tudi sam planil v jok.

Kakor po čudežu so izginili vsi dvomi in predsodki. Takoj se je spovedal in obžaloval vse pregrehe svojega brezbožnega življenja.

Preberi več »
 
Scroll to top