Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE
Odlomki iz knjig

SVETA MAŠA

Obračamo se na nekoga, ki je živ, ki je zdaj tu, na nekoga, ki je tesneje z nami, kot smo sami s seboj.

Kristus je vedno živ, on je vstal od mrtvih. On je živ v najvišji meri. Z njim se bomo zdaj zdaj zopet srečali, s takim, kakršen je bil, kakršen je in kakršen ostane.

Preberi več »
Odlomki iz knjig

SVETI JOŽEF, MOGOČNI PRIPROŠNJIK

USLIŠANJA NA PRIPROŠNJO SVETEGA JOŽEFA

Nato pa reče trgovec: »Tu pa ni treba veliko pomišljati in se posvetovati. Toliko pa rečem, sveti Jožef ima svoje račune v najlepšem redu in ima lepo urejeno, koliko bo dobil in koliko bo izdal.«

S tem izroči trgovec p. Wolfu zavitek z denarjem. Seveda se je p. Wolf takoj vrnil domov in zadnje tri svete maše so se brale v čast svetemu Jožefu v zahvalo za čudežno pomoč v veliki stiski.

Preberi več »
Odlomki iz knjig

ŽENSKA: PRAVIČNOST IN ENAKOPRAVNOST

Dejstvo je, da si moški in ženska nista enaka glede na spol, da sta si pravzaprav precej različna, a se prav preko te različnosti dopolnjujeta. Vsak od njiju ima na svojem področju premoč. Moški in ženska sta si torej po eni strani enaka, saj imata iste pravice in isto svobodo, isti končni cilj, oba sta odrešena s krvjo našega Božjega Odrešenika – hkrati pa sta si tudi različna, saj imata različne naloge, ki so jima zaupane.

Preberi več »
Odlomki iz knjig

KLARINA KARIZMA V SLOVENIJI

Kristjan živi med dvema časovnima mejnikoma: med gotovostjo odrešenosti in upanjem na Gospodov prihod v slavi. Živeti v tem časovnem loku, ki se pne od velikonočnega jutra do poslednje dopolnitve, ko bo Bog »vse v vsem« (1 Kor 15, 28), je velika sreča…

Preberi več »
 
Scroll to top