Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

MEDALJONI ZA ZAŠČITO

Velikost:

   Širina – 25 mm

   Višina – 35 mm

Material:

• Podlaga – kirurško jeklo

   (Kirurško jeklo je zmes 150 različnih visokokvalitetnih kovin. Že vrsto let ga uporabljajo v kirurgiji, pri oblikovanja nakita in drugih stvari. Barva je kovinska (srebrna), kar odraža njegove odlične lastnosti.

   Prednosti kirurškega jekla so:
– nikoli ne spremeni barve in ne rjavi,
– je nealergeno, saj ne vsebuje niklja in drugih alergenih kovin,
– zelo je odporno na praske in odrgnine).

• Steklo

• Povoščena bombažna vrvica

Motivi: na voljo je pet različnih motivov sv. nadangela Mihaela iz Gargana (Italija).

Za ogled motiva kliknite na sliko.

Katoliška cerkev beleži in priznava prikazovanja svetega nadangela Mihaela. Najbolj znano je tisto na gori Gargano v kraju, ki danes nosi ime Monte Sant’Angelo (Gora svetega angela). V čudoviti votlini na jugovzhodu Italije se je sveti Mihael na pobočjih gore Gargano doslej pojavil že štirikrat, in sicer v letih 490, 492, 493 in 1656.

Nadangelovo ime izvira iz hebrejskega ‘מִיכָאֵל’, ‘Mi-ha-el’, kar pomeni ‘Kdo je kakor Bog’. Mihael je že od nekdaj najbolj češčen angel, v stari zavezi kot varuh izvoljenega ljudstva, v novi zavezi pa kot varuh Cerkve in zavetnik umirajočih, ki tehta ob smrti duše. Zato se verniki, ki se znajdejo v težavah, duhovnem boju ali telesnih preizkušnjah, v molitvi pogosto obračajo na svetega Mihaela.

Zaščita svetega nadangela Mihaela

V današnjem času nam ni dano imeti kamna iz votline na gori Gargano z znamenjem križa in začetnicama nadangelovega imena, da bi nas varoval pred vsakih zlom in boleznijo.

Lahko pa se zaščitimo z blagoslovljenim medaljonom s podobo svetega nadangela Mihaela iz votline in s pogostim zatekanjem k našemu mogočnemu nebeškemu zaščitniku v molitvi.

 
Scroll to top