Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

ALETEIA – PREVERJANJE DEJSTEV, KI GA FINANCIRA GOOGLE

 

Frančišek zagovarja kontrolorja dejstev, ki ga financira Google.

Soros in Gates z denarjem zalagala katoliške partnerje, ki se zavzemajo za cepiva.

 

Jules Gomes; 8. januar 2022

 

Vatikan – Papež Frančišek je pohitel z odločnim zagovorom operacije ‘preverjanja dejstev’ le nekaj dni po tem, ko je spletni portal Church Militant razkril, da so partnerje katoliške klike z gotovino financirali Google, Bill Gates in George Soros.

 

V svoji petkovi za novinarje zaprti zasebni avdienci v dvorani Clementine Hall, je papež, ki si prizadeva za cepljenje, ostro kritiziral širjenje »infodemije«, za katero je trdil, da je »izkrivljanje resničnosti, temelječe na strahu«.

Frančišek je pohvalil konzorcij Catholicfactchecking.com, ki ga financira Google, ker si je za cilj postavil »razkritje lažnih novic in delnih ali zavajajočih informacij o cepivih proti COVID-19« s pomočjo »povezovanja z različnimi katoliškimi mediji in vključevanja različnih strokovnjakov«.

»Ogromen obseg domnevno ‘znanstvenih’ informacij, komentarjev in mnenj na koncu povzroči zmedo pri bralcu ali poslušalcu,« je dejal Frančišek in opozoril, da takšne »lažne novice« vodijo v »eksplozijo komentarjev na ponarejene, če ne kar izmišljene novice«.

 

Papež se je zahvalil medijskemu tajkunu Vincentu Montagneu, predsedniku skupine Média-Participations (četrte največje francoske založbe in lastnice uveljavljenega katoliškega medijskega podjetja Aleteia), ključnemu igralcu, ki vodi operacijo »preverjanja dejstev«. 1

Vatikan ni posredoval besedila Montagneovega uvoda ali razkril podrobnosti o izbrani skupini, ki je bila povabljena na papeževo avdienco.

 

»S tem govorom Frančišek ne le potrjuje najhujše sume Church Militant – in njihovo odlično novinarstvo – ampak v bistvu sporoča svetu: ‘Church Militant pravi eno. Jaz pravim drugo. Izberite. Kaj pa vi pravite, kdo sem?’« je za Church Militant povedal rimski medijski komentator Benjamin Harnwell.

Harnwell, mednarodni urednik najpomembnejšega ameriškega političnega podcasta2 War Room, ki ga vodi Steve Bannon, je nadaljeval: »Za tiste, ki imajo oči, da vidijo, in ušesa, da slišijo, je na dlani pokvarjena zveza med lažnimi tako imenovanimi katoliškimi mediji, globalističnim protikatoliškim denarjem in samim častnim kaplanom novega svetovnega reda – ne zgolj kot postransko orodje naših globalističnih gospodarjev, ampak kot aktivni usklajevalec, pospeševalec in zagovornik, ki z vrha usmerja vse.

 

Papeževo vztrajno zagovarjanje cepiva prihaja po eksplozivnih razkritjih, da je imel Frančišek leta 2021 dve tajni srečanji z izvršnim direktorjem Pfizerja Albertom Bourlo. Frančišek in Bourla sta tudi ‘sodelujoča pri načrtovanju’ v Svetovnem gospodarskem forumu – elitnem davoškem klubu transnacionalnih globalistov, ki si prizadevajo za ‘veliko ponastavitev’ (‘Great Reset’).

 

V četrtek je Aleteia objavila uvodnik, v katerem je vztrajala, da je bila »oklevetana in obrekovana« in da »nikoli ni pridobila sredstev od fundacije Billa in Melinde Gates niti od Fundacije za odprto družbo«. Publikacija v uvodniku v angleškem jeziku ni imenovala Church Militant.

»Aleteia trdi, da je bila ›obrekovana‹. Vemo, da je to navadna prevara in zavajanje. Če bi resnično verjeli, da so bili obrekovani, bi vložili odškodninsko tožbo. Church Militant niso imenovali, ker se bojijo, da bi CM takoj tožil Aleteio za odškodnino – in zmagal,« je pripomnil Harnwell.

»Če bi bila Aleteia še vedno sposobna resnega novinarstva, ne pa sentimentalne ‘papolatrije’, v kateri zdaj blesti, bi lahko zlahka ‘preverila dejstva’, od kod organizacije, ki svojim partnerjem dajejo denar, tega dobijo,« je dodal Harnwell.

 

Pri Church Militant so razkrili, da je Verificat – Aletein glavni partner v konzorciju za preverjanje dejstev – leta 2019 prejel 21.741,99 evra, leta 2020 pa 52.892,65 evra od Sorosove Fundacije za odprto družbo (Open Society Foundations).

Verificat, organizacija za preverjanje dejstev brez medicinskega strokovnega znanja s sedežem v Kataloniji, je za leto 2019 navedla izdatke v višini 20.579,60 evra za dobave in stroške poslovanja ter bila tako skoraj v celoti odvisna od nepovratnih sredstev, ki jih ji je dodelil Soros.

Skupina, ki je bila ustanovljena leta 2019 za preverjanje informacij o županskih volitvah v Barceloni, je prejela tudi donacijo v višini 20.007,52 evra od Mednarodne mreže za preverjanje dejstev – Poynter (International Fact-Checking Network – Poynter Institute) in YouTuba (leta 2020). IFCN od leta 2015 financirajo Fundacija Billa & Melinde Gates, Google, Facebook in Open Society Foundations.

 

Aletein konzorcij je vzpostavil odbor, ki nudi znanstveno svetovanje, zlasti barcelonskega inštituta za globalno zdravje (ISGlobal) – organa, ki je prejel več kot 57 milijonov dolarjev od Fundacije Billa & Melinde Gates.

Od leta 2017 do 2019 je ISGlobal prejel 146.644 dolarjev od Sorosove Fundacije za odprto družbo, ki spodbuja poskusne injekcije v Aziji in Afriki pod krinko ‘pravice do cepljenja’. Sorosov sklad za gospodarski razvoj (Soros Economic Development Fund; SEDF) tesno sodeluje s Gatesovo Fundacijo.

 

»Aleteia je sprejela Googlovo donacijo le pod pogojem, da bomo ohranili svojo uredniško neodvisnost,« so zapisali v uvodniku. »Posledično dotacija ni usmerjala naše uredniške politike ali nanjo vplivala.«

Aletejina spletna stran Catholicfactchecking.com je bila leta 2021 deležna financiranja v višini nerazkrite vsote iz 3 milijone dolarjev vrednega ‘Odprtega sklada za boj proti dezinformacijam glede cepiv proti virusu COVID-19’, ki deluje v okviru Google News Initiative.

 

Vendar pa so kritiki poudarili, da je bila operacija preverjanja dejstev farsa že od samega začetka, saj so Vatikan, Aleteia in člani konzorcija zavezani cepilnemu fundamentalizmu in ne dopuščajo drugače mislečih glasov.

 

Vatikanska poročevalka Diane Montagna je postavila vprašanje, zakaj Vatikan spodbuja glasove nasprotovanja pri dogmah ali že rešenih vprašanjih, kot so ženske diakoni, obenem pa duši razpravo s kvalificiranimi znanstveniki in zdravniki o COVID-19 in podnebnih spremembah.

Montagna, soavtorica knjige Christus Vincit: Kristusovo zmagoslavje nad temo časa, je na Twitterju objavila zapis:

»Papež Frančišek je katoliškim kontrolorjem dejstev (#Catholic fact-checkers) rekel. ›Morali bi si prizadevati za zagotavljanje točnih in resničnih informacij o COVID-19 in cepivih brez kopanja strelskih jarkov ali ustvarjanja getov‹. Ali je cenzura in zatiranje razprave morda veliko ‘ustvarjanje geta’? Je mar napočil čas, da #Vatikan prisluhne?«

 

Ko razkrije, da je že zavzel uredniško stališče za cepivo, Aletejin uvodnik poudarja, da je bil njihov cilj razjasniti »napačne informacije o cepivu« in da se je njihov »konzorcij trdno držal učenja Katoliške cerkve, ki je razglasila uporabo cepiv proti COVID-19 za moralno dopustno«.

»Aleteia je neodvisen projekt, brez hierarhičnih ali finančnih povezav s Cerkvijo,« je vztrajala publikacija – trditev, ki jo je ovrgla Frančiškova naglica zagovarjati ‘neodvisne’ medije.

 

Oktobra 2016 je imel papež Frančišek zasebno avdienco z voditelji Googla, WPP, Publicis in Aleteie v Domu svete Marte. Na srečanju sta bila Carlo D’Asaro Biondo, predsednik odbora za strateške odnose pri Googlu za EMEA (Europe, Middle East, Africa), in lastnik Aleteie Vincent Montagne.

Aleteia je bila ‘uradni partner’ na novembrski konferenci, ki je povezala Big Tech tajkune in vodilna svetovna oglaševalska podjetja z najvišjimi vatikanskimi predstavniki. Eric Schmidt, takratni izvršni predsednik družbe Alphabet, Googlove matične družbe, je bil glavni govornik na dogodku.

 

Visok vir blizu Vatikana je za Church Militant povedal, da je presenečen nad papeževim zagovarjanjem industrije ‘preverjanja dejstev’.

»Sam izraz ‘preverjanje dejstev’ je bil popolnoma diskreditiran zaradi krize s kitajskim virusom. Splošno znano je, da ti organi niso nič drugega kot režimski komisarji,« je opozoril in dodal, da »moji prijatelji zavijejo z očmi vsakič, ko se omenja besedna zveza ‘preverjanje dejstev’. Je Vatikan res tako gluh za realnost?«

Vir je tudi pojasnil, kako sta se Vatikan in Aleteia »razburila«, potem ko je več italijanskih, francoskih, španskih, nemških in portugalskih medijskih skupin povzelo zgodbo Church Militant, kar Aleteji ni pustilo druge možnosti, kot da se odzove, da ne bi Google odtegnil financiranja osramočenemu projektu.

»Katoliški mediji bi morali biti ogorčeni, da papež izpostavlja eno samo medijsko organizacijo za nadzor drugih medijskih agencij – vključno z drugimi katoliškimi mediji. Če Aleteia ni Frančiškov priljubljeni medij, kako to, da so ga uspeli pripraviti k temu, da se jim je javno postavil v bran?« je vprašal vir.

 

Leta 2015 je Googlovo matično podjetje Alphabet ustanovilo Verily, svoj oddelek za zdravstveno varstvo in znanosti o življenju. Center za digitalno etiko in politiko (CDEP) navaja, da se »Google že nekaj let ukvarja s trgom zdravil« in opozarja na Googlovo popolno obvladovanje zasebnih zdravstvenih podatkov.

Maja 2019 je Google objavil, da se preko oddelka Verily povezuje s kraljem cepiv Pfizerjem in drugimi člani Big Pharme. Verily trenutno sodeluje s Pfizerjem in Duke Clinical Research Institute pri dolgoročni nadzorni študiji Pfizerjevega cepiva.

CDEP opozarja: »Ko je Google vstopil na farmacevtski trg s pomočjo voljnih partnerstev s proizvajalci, ni čudno, da želijo nadzorovati podatke, ki bi jim pomagali pri prodaji zdravil, ki jih financirajo.«

 

»Aleteia je izgubila vso integriteto, ki ji je še ostala,« je zaključil Harnwell. »Kar objavlja, kupijo in plačajo naši globalistični gospodarji. Aleteia se ne sme več imenovati tiskovna organizacija, temveč podjetje za odnose z javnostjo3

 

Medtem ko je Vatikan uvedel krute ukrepe, s katerimi sili v cepljenje – vključno z odvzemom človekovih pravic zaposlenim – Frančišek ostaja tiho o kriminalnem vedenju sedmih proizvajalcev cepiv, je že prej poročal Church Militant.

 

1 Vincent Montagne je tudi član upravnega odbora Fundacije Magnificat, ki  izdaja istoimensko mesečno revijo.

2 Podkast ali poddaja je digitalna vsebina, ki jo je mogoče s spleta v obliki avdio ali video datotek prenašati na računalnik ali prenosno napravo. Podkasti so sprva vključevali le avdio vsebine, nekoliko kasneje v razvoju se je v obliki podkastov pričel pojavljati tudi video. Poslušanje in gledanje podkastov se razlikuje od živih prenosov (t. i. pretakanja ali streaminga), saj si je prenešeno vsebino mogoče ogledati tudi v kasnejšem času.

3 Odnosi z javnostjo (Public Relation, PR) se nanašajo na upravljanje tistega, kar drugi vidijo in čutijo o osebi, blagovni znamki ali podjetju. PR za korporacije, zlasti javna podjetja, se osredinja na ohranjanje pozitivne podobe podjetja in pri tem obravnava medijske zahteve in poizvedbe delničarjev.

 

Vir: https://www.churchmilitant.com/news/article/francis-backs-google-funded-fact-checker

 

Katoliški kontrolorji dejstev služijo globalnim gospodarjem: https://www.churchmilitant.com/news/article/catholic-fact-checkers-serving-global-masters

 
Scroll to top