Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

15. OBLETNICA SMRTI JANEZA PAVLA II.

 

Kardinal Stanisław Dziwisz 2. aprila ob 21:37 vabi k povezanosti v molitvi

 

1. april 2020

 

Kardinal Stanisław Dziwisz ob 15. obletnici smrti Janeza Pavla II. kliče k skupni molitvi, s katero bi končali epidemijo koronovirusa. »Vse vas lepo prosim, naj nihče ne bo izvzet iz tega duhovnega občestva 2. aprila ob 21:37,« kliče kardinal.

 

V nagovoru, ki ga je ob tej priložnosti vernikom namenil kardinal Dziwisz, dolgoletni osebni tajnik sv. papeža Janeza Pavla II., se spominja trenutkov pred petnajstimi leti, ko se je ob odhodu papeža Janeza Pavla II. v Očetov dom »na trgu sv. Petra v Vatikanu, v cerkvah in kapelicah vsega sveta, na mestnih trgih in ob razpelih na križiščih dogajalo veliko molitveno bdenje milijonov človeških src,« vseh tistih, ki so želeli biti zedinjeni v molitvi z umirajočim papežem.

 

»Danes mislim na tiste trenutke edinosti, ko gledam opusteli trg sv. Petra, prazne cerkve in zapuščene ulice. Svet se je ustavil, kot se je ustavil tudi pred petnajstimi leti. V tistem trenutku smo se počutili kot sirote, vendar smo drug drugega spodbujali in iskali tolažbo v Bogu, ki je izvir življenja. Ali zmoremo danes – kot smo takrat – vztrajati v medsebojni ljubezni, biti stanovitni v trenutkih bolečine in hrepenenja, ki so nam vsem skupni? Čeprav se ne moremo osebno srečati, ali nam uspe upati in črpati moč iz resnice, da je naše občestvo resnično in da obstaja kljub zaprtim vratom naših domov?», piše kardinal Dziwisz.

 

Ob tem spodbuja in vabi vernike in vse ljudi dobre volje po vsem svetu, naj se 2. aprila ob 21:37 – trenutek smrti papeža Janeza Pavla II. – združimo v molitvi za prenehanje pandemije koronavirusa na priprošnjo sv. Janeza Pavla II. in Bogu zaupamo »usodo sveta in vsakega človeka.«

 

Moli se lahko katera koli molitev po lastnem izboru, priporoča pa se dodati tudi molitev »Dejanje posvetitve sveta Božjemu usmiljenju«, ki jo je izgovoril sv. Janez Pavel II. v krakovskem svetišču Božjega usmiljenja 17. avgusta 2002 ob posvetitvi sveta Božjemu usmiljenju.

 

Dejanje posvetitve sveta Božjemu usmiljenju

 

Bog, usmiljeni Oče, ki si razodel svojo ljubezen v svojem Sinu Jezusu Kristusu in jo razlil na nas v Svetem Duhu, Tolažniku, danes ti zaupamo usodo sveta in vsakega človeka. Skloni se nad nas grešnike, ozdravi našo šibkost, premagaj vsako zlo, daj, da vsi prebivalci zemlje izkusijo tvoje usmiljenje, da bi v tebi, enem in troedinem Bogu, vedno našli vir upanja. Večni Oče, po prebridkem trpljenju in vstajenju svojega Sina se usmili nas in vsega sveta. Amen. (Sv. Janez Pavel II.)

 

Vir: https://bozjemilosrdje.net/15-obljetnica-smrti-ivana-pavla-ii-kardinal-stanislaw-dziwisz-poziva-na-molitveno-zajednistvo-2-travnja-u-21-37/

 

Izvirnik: Radio Kielce http://www.radio.kielce.pl/pl/post-102996

 
Scroll to top