Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

MOLITEV ZA BLAGOSLOV

 

Molitev odločitve za Jezusa Kristusa in molitev za Očetov blagoslov

 

MOLITEV ODLOČITVE ZA JEZUSA KRISTUSA

 

Gospod, grešnik sem, a se kesam svojih grehov.
Hvala, ker si dal svoje življenje zame,
hvala ti za odpuščanje,
hvala ti za odrešenje,
hvala ti za svobodo.
Prosim te, bodi ti Gospod mojega življenja.
Jezus Kristus, moj Gospod in moj Bog,
želim živeti v tvojem kraljestvu
in v svobodi Božjega otroka. Amen.

 

MOLITEV ZA OČETOV BLAGOSLOV

 

Oče, hvala ti, da si poslal Jezusa in mi pokazal pot domov k tebi. Odprl sem se ti, moje življenje je skrito v Kristusu, v Bogu. Prosim, blagoslovi moje življenje.

Slišim, ko govoriš tudi meni po Jezusu Kristusu: «Ti si moj ljubljeni sin/ti si moja ljubljena hči, kako sem te vesel.«

Hvala ti, Oče, da si me stkal v telesu moje matere, me poklical po imenu in imaš poseben načrt za moje življenje. Hvala za vsa tvoja čudovita dela v svetu in v mojem življenju. Amen.

 

Bog je tudi po izvirnem grehu še naprej blagoslavljal človeka. Jezus Kristus  je s svojo smrtjo in vstajenjem izničil prekletstvo, ki sta si ga moški in ženska nakopala v edenskem vrtu. Nad nas je razlil blagoslov, ki nas posvečuje. Z njim se je začelo naše opravičenje; s Kristusovo pomočjo postajamo sveti.

Vendar si posvečenja ne moremo pridobiti. Sveti Duh deluje v nas in nas posvečuje prek zakramentov in zakramentalov, ki so “sveta znamenja, ki jih je postavila Cerkev in katerih namen je pripravljati ljudi na to, da bi prejemali sadove zakramentov in posvečevali različne življenjske okoliščine” (KKC, št. 1677).

Blagoslovi sodijo med zakramentale, ki spominjajo na Božjo dobroto in vsebujejo “hvaljenje Boga zaradi njegovih del in darov in hkrati priprošnjo Cerkve, da bi ljudje lahko uporabljali Božje darove v skladu z duhom evangelija” (KKC, št. 1678).

 

Vir: https://si.aleteia.org/2018/08/27/je-res-da-lahko-kdorkoli-blagoslovi-karkoli/

 
Scroll to top