Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

TOLAŽITE MOJO BOLEČINO

 

Capoliveri, Livorno, 6. aprila 1996

(Velika sobota)

 

»Ljubljeni sinovi, ostaníte poleg svoje žalostne Matere na ta edini dan, ko sem ostala brez svojega Sina. Njegovo telo, ki je bilo kmalu pripravljeno za pokop in prekrito s čistim platnenim povojem, počiva brez duše v novem grobu. Bedim v bolečini in molitvi, v zaupanju in upanju, v trdnem pričakovanju njegovega vstajenja.

 

Tolažite mojo bolečino.

Poglejte, ali je še kje bolečina, enaka moji bolečini. Moje oči ponovno s strahom gledajo vso krutost, hudobijo in nečloveško surovost pri križanju in pri umiranju Jezusa na križu.

Z mislijo se povrnem k veselemu trenutku oznanjenja; k nebeškim pesmim angelov in k veselemu oznanilu, ki je bilo dano malim in ubogim ob njegovem rojstvu v votlini; k blaženemu času njegovega ogroženega otroštva, njegovega odraščanja in mladosti, ko je opravljal svoje vsakdanje delo; h kratkim in polnim letom njegovega javnega poslanstva, ko je vsem oznanjal veselo oznanilo in ko so hodili za njim mali, ubogi, bolni in grešniki ter ga poslušali.

Moje življenje je bilo zaznamovano z nenehno navzočnostjo mojega Sina Jezusa ob meni.

 

Tolažite mojo bolečino.

Da bi mi bili blagi družabniki v moji osamljenosti, se je že v prvih časih Cerkve razširila pobožna navada: sobotni dan je bil posvečen posebnemu češčenju vaše nebeške Matere. V Fatimi sem prosila, da mi v znamenje otroškega in ljubečega zadoščevanja darujete pet prvih sobot v mesecu. Po Duhovniškem marijanskem gibanju zdaj to mojo prošnjo sprejemajo po vsem svetu. To je veliko okrepčilo za bolečino mojega brezmadežnega Srca.

 

Tolažite mojo bolečino.

To je tudi prvi dan mojega novega, to je duhovnega materinstva. Gledam na vse svoje otroke, ki mi jih je Jezus zaupal na križu, in jih vabim, naj v svoje življenje sprejmejo dragoceni dar njegovega odrešenja.

Tudi danes je veliko takih, ki ga odklanjajo in hodijo po poteh greha in hudega, nasilja in sovraštva, uživanja in nečistosti. Kako velika je moja bolečina, ko vidim, da je Jezus za mnoge trpel zaman, kajti številni poteptajo kri, ki jo je Jezus prelil za vaše odrešenje.

 

Tolažite mojo bolečino.

Prosim vas, da pripeljete v varno zavetje mojega brezmadežnega Srca vse oddaljene, brezbožnike, grešnike, sužnje greha in hudobije, vse tiste, ki so jih zapeljala premeténa zalezovanja mojega in vašega nasprotnika.

Zato želim, da bi bili danes vsi tukaj z menoj, na edini dan, ko sem ostala brez svojega Sina. Od mene se učite verovati, upati in ljubiti. Od mene se učíte, kako se morate s trdnim zaupanjem izročiti resnici Božje besede.

Kadar ste v dvomih in temi, me prosíte za pomoč, da bi bedeli v molitvi in pričakovanju.

Ko se bo Jezus vrnil k vam v sijaju svoje Božje slave, tedaj bo to ubogo, ranjeno in grešno človeštvo, ki leži v grobu pokvarjenosti in smrti, izšlo iz njega, da v novih časih naposled zaživi prenovljeno.«

 

Sporočilo Fatimske Marije Don Stefanu Gobbiju

 

Tolažite mojo bolečino – pomen velike sobote: https://svetniki.org/velika-sobota/

 
Scroll to top