Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

NOSIM VAS K JEZUSU

 

Milan; 2. februarja 1989

(Jezusovo darovanje v templju)

 

»Ljubljeni otroci, veselo podoživljajte skrivnost darovanja deteta Jezusa v jeruzalemskem templju in tudi vi se učljivo prepustite, da vas kot mati nosim v svojem naročju.

Štirideseti dan po Jezusovem rojstvu se, izpolnjujoč predpis Postave, s svojim prečistim ženinom Jožefom povzpnem v tempelj, da bi darovala Gospodu svojega Sina prvorojenca in opravila predpisano daritev za njegov odkup. S kakšno ljubeznijo v svojem materinskem naročju objemam dete Jezusa! S kakšno učljivostjo in sinovsko predanostjo se malo Dete prepušča mojemu nošenju, ko ga z brezmejno nežnostjo privijam na svoje Srce! 

Medtem ko ga Mati nosi, podari in daruje, Jezus vstopa v slavo svojega templja. Jezus vstopa v jeruzalemski tempelj, ker je bil zanj, za Mesija, Gospoda in Odrešenika, tempelj zgrajen in posvečen. Jezus prihaja v sijaju svoje slave in vzame v posest svoje Božje bivališče. Jezus se v blišču svoje luči razkriva v razodetje vsem narodom. Jezus je napovedan kot znamenje nasprotovanja za rešenje in padec mnogih v Izraelu. Jezus je sprejet v naročje starega Simeona kot stoletja pričakovani Mesija in kot Odrešenik svojega ljudstva.

 

V skrivnosti njegovega poslanstva se tesno odvija moja materinska vloga:

˝Tvojo dušo, o Mati, bo presunil meč.˝

Moja materinska naloga je, da vam prinašam Jezusa in vas vse nosim k Jezusu. Sem pot, ki jo morate prehoditi, če hočete priti do svojega Gospoda in Odrešenika.

Nosim vas k Jezusu.

 

– Nosim vas k Jezusu, vaši Resnici.

V tem času, ko se jih veliko oddaljuje od vere in gredo za zablodo, posegam vmes s svojimi številnimi in izrednimi razodevanji, da bi vas vse pripeljala k polni Resnici evangelija. Bodíte samo živeti evangelij, da boste tudi vi lahko podarjali luč Resnice.

 

– Nosim vas k Jezusu, vašemu Življenju.

Danes, ko jih vse več pada v temo greha in smrti, vam s svojo navzočnostjo med vami pomagam živeti v Božji milosti, da boste tudi vi lahko deležni življenja Gospoda Jezusa. Če se v tem temnem času velike stiske ne daste z otroško predanostjo in veliko učljivostjo nositi v mojem naročju, boste težko utekli zvitim pastem, ki vam jih nastavlja moj nasprotnik. Njegova zalezovanja so postala tako nevarna in pretkana, da jim je zelo težko uteči. Ste v veliki nevarnosti, da bi podlegli zapeljevanjem mojega nasprotnika, ki vas hoče oddaljiti od Jezusa in od mene.

 

Vsi lahko padejo v njegovo past.

Vanjo lahko padejo duhovniki in tudi škofje.

Vanjo lahko padejo verniki in tudi posvečeni.

Vanjo lahko padejo preprosti in tudi učeni.

Vanjo lahko padejo učenci in tudi učitelji.

Nikoli pa ne padejo vanjo tisti, ki se – kakor mali otroci – posvetijo mojemu brezmadežnemu Srcu in dajo, da jih nosim v svojem materinskem naročju. Cerkvi in svetu se bo vedno jasneje odkrivalo, da bo mala čreda, ki bo v letih vélikega odpada ostala zvesta Jezusu in njegovemu evangeliju, vsa na varnem v materinski ogradi mojega brezmadežnega Srca.

 

– Nosim vas k Jezusu, vaši Poti.

Tako vas on vodi k vašemu nebeškemu Očetu.

Jezus je popolna Očetova podoba; je njegov edinorojeni Sin; je Beseda, ki je z njim enega bistva; je odsev njegove lepote; je razodetje njegove ljubezni. Jezus in Oče sta eno. Oče vam po Sinu daje v dar Duha ljubezni, da bi lahko tudi vi prodirali v čudovito skrivnost te Božje enosti. Če Jezus postane vaša pot, potem prispete v naročje njegovega in svojega nebeškega Očeta.

Če hodite za Jezusom, potem uresničujete v življenju Božjo voljo s takšno ljubeznijo in učljivostjo, s kakršno je Jezus vedno izpolnjeval Očetovo voljo. Tako živite z zaupljivostjo in predanostjo malih otrok, ki pričakujejo in sprejemajo vse kot dar svojega Očeta, ki je v nebesih.

Zdaj vas lahko jaz, nebeška Mati, vsak dan nosim na oltarju svojega brezmadežnega Srca v tempelj Gospodove slave in luči. Tako vas lahko v življenju darujem za popolno poveličevanje presvete Trojice in lahko po vas povsod širim luč njenega Božjega sijaja. Ko bo ta luč razsvetlila in spremenila ves svet, bo Jezus prišel k vam, da vzpostavi svoje kraljestvo.«

 

Sporočilo Fatimske Marije Don Stefanu Gobbiju

 
Scroll to top