Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

MEDŽUGORJE 18-3-2020

 

VIDKINJA MIRJANA DRAGIČEVIĆ-SOLDO NE BO VEČ IMELA PRIKAZANJ
NA DRUGI DAN V MESECU

 

Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mirjani Dragičević-Soldo

 

Na današnji dan, 18. marca 2020, se je zgodila velika prelomnica za vse Medžugorje, za svet in za številne vernike, ki vsak drugi dan v mesecu romajo na hrib prikazovanj na kraj, znan kot Modri križ.

Izvedeli smo, da vidkinja Mirjana Dragičević-Soldo ne bo več imela javnih prikazanj in ne bo več prejemala sporočil, ki jih je Mati Božja dajala od 2. avgusta 1987 do danes.

 

Naj spomnimo, da je imela vidkinja Mirjana vsakodnevna prikazanja od 24. junija 1981 do 25. decembra 1982. Tistega božiča je Mati Božja najavila Mirjani, da ne bo več imela rednih srečanj z njo, in ji zapustila darilo, da jo bo lahko videla na rojstni dan dokler bo živa. Tako je Mirjana danes na rojstni dan ob približno 13.40 na svojem domu obkrožena z družinskimi člani od Matere Božje izvedela, da ne bo več prikazanj vsak drugi dan v mesecu, medtem ko je prejemala sporočilo, ki ga posredujemo v nadaljevanju.

 

»Dragi otroci!

Moj Sin je kot Bog vedno gledal nadčasovno. Jaz, kot njegova mati, po njem vidim v času. Vidim lepe in žalostne stvari.

Vidim pa, da je še ljubezen in da je treba storiti, da se jo spozna. Otroci moji, ne morete biti srečni, če ne ljubite drug drugega, če nimate ljubezni v vsaki situaciji in v vsakem trenutku svojega življenja. Tudi jaz kot Mati prihajam k vam po ljubezni. Da vam pomagam, da bi spoznali pravo ljubezen, da bi spoznali mojega Sina. Zato vas kličem, da bi bili vedno znova čim bolj žejni ljubezni, vere in upanja. Edini izvir, iz katerega morete piti, je zaupanje v Boga, mojega Sina.

Otroci moji, v trenutkih nemira in odrekanja iščite samo obraz mojega Sina. Samo živite njegove besede in ne bojte se.

Molite in ljubite z iskrenimi občutki, dobrimi deli in pomagajte, da se svet spremeni in da moje Srce zmaga.

Kakor moj Sin vam tudi jaz pravim: ljubite drug drugega, ker brez ljubezni ni odrešenja.

Hvala vam, otroci moji!«

 

Mirjana Dragičević-Soldo je takole napisala v svoji knjigi Moje Srce bo zmagalo (Matica hrvatska Čitluk, 2016, str. 142):

»Mati Božja mi je dala tudi dragoceno darilo. Rekla mi je, da se mi bo prikazovala enkrat letno 18. marca do konca življenja. 18. marec je moj rojstni dan, vendar Mati Božja tega datuma ni izbrala iz tega razloga. Zanjo moj rojstni dan ni nič drugačen od rojstnega dne kogar koli drugega. Šele, ko se bodo stvari, ki so vsebovane v skrivnostih, začele uresničevati, bo svet razumel, zakaj je izbrala 18. marec, pomen tega datuma pa bo postal jasen vsem.«

 

Spomnimo se prve Mirjanine izkušnje, za katero pravi, da je bila boleča, in ji je ostala v spominu, ko ji je Mati Božja tistega božiča leta 1982 rekla, da ne bo več imela rednih prikazanj.

»Prvi mesec mi je bilo resnično težko. Na to me je Mati Božja tudi opozorila. Padala sem v stanja hude potrtosti. Izogibala sem se vseh, se zapirala v svojo sobo, v kateri sem Mater Božjo vedno pričakovala. Jokala sem in jo klicala. Čutila sem njeno pomoč in čakala, da pride moj rojstni dan …« je takrat zaupala Mirjana.

 

Mati Božja je tistega leta že napovedala svojo odhod z besedami, ki jih je potrdila drugič tudi danes:

»Mirjana, izbrala sem te in ti povedala vse potrebno. Tudi nate sem prenesla veliko strahot, ki jih moraš dostojno prenašati. Misli name in na to, koliko solz tudi sama prelijem zaradi tega. Vedno moraš biti pogumna. Hitro si doumela moja sporočila, prav tako pa moraš doumeti tudi to, da moram oditi. Bodi pogumna …!«

 

Mirjana je do sedaj v sebi poslušala glas Matere Božje, včasih jo je tudi videla in z njo molila za tiste, ki še niso spoznali Božje ljubezni.

 

Prejšnje sporočilo

 

Medžugorje 18-3-2020

Vir: https://www.medjugorje-info.com/hr/medjugorje-novosti/vidjelica-mirjana-dragicevic-soldo-nece-vise-imati-ukazanja-drugog-u-mjesecu

 

Vsa sporočila: https://www.medjugorje.ws/sl/messages/200302s/

 

Več o Medžugorju: http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski-fenomen/gospine-poruke/

 

Papež je 12. maja 2019 odobril uradna romanja v vasico, kjer naj bi se od leta 1981 prikazovala Devica Marija. Dekret sta oznanila nadškof Henryk Hoser, apostolski vizitator za Medžugorje, in nadškof Luigi Pezzuto, papeški nuncij v Bosni in Hercegovini, v nedeljo 12. maja 2019 pri sveti maši v cerkvi svetega Jakoba v Medžugorju. Škofije in druge ustanove sedaj lahko organizirajo uradna romanja, zadržkov glede tega ni več. Ta objava obenem nalaga skrb, da romanj ne bi razumeli kot potrditev pristnosti znanih dogodkov, ki jih Cerkev še vedno temeljito proučuje. Vatikanski tiskovni predstavnik je izjavil, da je glede na velik obisk romarjev v Medžugorju in obilne duhovne sadove milosti, ki iz njega izhajajo, odobritev uradnih romanj del posebne pastoralne skrbi, ki jo želi papež nameniti tej stvarnosti s ciljem spodbuditi in pospešiti sadove dobrega.

 
Scroll to top