Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

KRIK ZDRAVNIKA

 

O VIRUSU, SMRTI IN BOGU

 

Julian Urban (38), zdravnik v Lombardiji; 21. marec 2020

 

»Nikoli si v najtemnejših nočnih morah nisem predstavljal, da bi lahko videl in doživel, kar se v naši bolnišnici dogaja že tri tedne. Doživljamo nočno moro, reka narašča. Na začetku jih je prišlo nekaj, nato na desetine in stotine, in zdaj nismo več zdravniki, ampak smo postali razvrščevalci na tekočem traku in se odločamo, kdo bi moral živeti in koga poslati domov, da umre, čeprav so vsi ti ljudje plačevali italijanske davke vse življenje.

 

Do pred dvema tednoma smo bili kolegi in jaz ateisti; bilo je normalno, ker smo zdravniki in smo se naučili, da znanost izključuje Božjo navzočnost.

Vedno sem se smejal staršem, ki so hodili v cerkev.

 

Pred devetimi dnevi je k nam prišel 75-letni župnik; bil je prijazen človek, imel je resne težave z dihanjem, vendar je imel s seboj Sveto pismo in naredil je vtis na nas, ko ga je prebiral umirajočim in jih držal za roko.

Ko je prišel čas, da smo ga poslušali, smo bili vsi zdravniki utrujeni, obupani, psihično in telesno na koncu.

 

Zdaj moramo priznati: kot ljudje smo dosegli svoje meje, ne zmoremo storiti več in vsak dan umre vse več ljudi.

Izčrpani smo, dva kolega sta umrla, več je okuženih.

Spoznali smo, da ko se konča to, kar človek zmore, takrat potrebujemo Boga, in smo začeli prositi za pomoč njega, ko imamo na voljo nekaj prostih minut; med seboj se pogovarjamo in ne moremo verjeti, da kot goreči ateisti zdaj vsak dan iščemo svoj mir in prosimo Gospoda, naj nam pomaga vztrajati, da bi lahko skrbeli za bolne.

 

Včeraj je umrl 75-letni župnik, ki nam je do danes kljub temu, da je bilo v treh tednih več kot 120 smrtnih žrtev in smo bili vsi izčrpani in uničeni, uspel kljub svojemu stanju in našim težavam prinesti MIR, za katerega nismo imeli več upanja, da bi ga mogli najti.

Duhovnik je šel h Gospodu in če bo šlo tako naprej, mu bomo kmalu sledili tudi mi.

 

Že šest dni nisem bil doma, ne vem, kdaj sem zadnjič jedel, in zavedam se svoje ničvrednosti na tej zemlji ter želim do svojega zadnjega diha pomagati drugim.

Vesel sem, da sem se obkrožen s trpljenjem in smrtjo svojih bližnjih vrnil k Bogu.«

 

Krik zdravnika: pričevanje je zapisal Gianni Giardinelli

 

Vir: https://www.marcotosatti.com/2020/03/21/il-grido-di-un-medico-in-lombardia-sul-virus-la-morte-e-dio/?fbclid=IwAR1gCJkSBD1dV2PyxMFDkDjZj9MAjVFilO4rrA7f7RqjL38Rr5Y8IFsZSzQ

 

Fotografija: Kapela v bolnišnici v Lombardiji, polna krst žrtev koronavirusa, ki čakajo kremiranje; Posnetek zaslona, Sky News

 
Scroll to top