Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

PODOBA BOŽJEGA USMILJENJA ZA ZAŠČITO

 

Namestite »podobo Božjega usmiljenja« na vhodna vrata kot zaščito med izbruhom koronavirusa, svetuje duhovnik.

Jezus je sveti Favstini rekel, da bo varoval mesta in domove, v katerih je podoba Božjega usmiljenja.

 

Dorothy Cummings McLean

 

STOCKBRIDGE, Massachusetts, ZDA; 30. marec 2020 – Duhovnik poziva kristjane, naj na vhodna vrata svojih domov namestijo podobo Božjega usmiljenja, da bi ščitila njih in njihove družine med pandemijo koronavirusa.

V svojem video posnetku1 dne 26. marca z naslovom »Opečatite vrata« oče Chris Alar iz reda Marijinih očetov brezmadežnega spočetja prosi poslušalce, naj na svoja vhodna vrata namestijo navzven obrnjeno kopijo Jezusove podobe Božjega usmiljenja. Tak odgovor na koronavirus ima za »preprosto, vendar neverjetno močno dejanje vere.«

 

Ime pobude »Opečatite vrata« izvira iz vabila v mašni knjigi: »Opečatimo podboje svojih notranjih misli z zaščitno Božjo besedo.« To je sklicevanje na 2. Mojzesovo knjigo (Exodus 12, 7), v kateri je Izraelcem naročeno, naj s krvjo jagnjeta, vzetega od ovc ali koz, ki ga bodo jedli pred Gospodovim mimohodom (pasha), pomažejo svoje podboje in naddurja, da bo šel angel smrti mimo njih.

 

Oče Alar (50), ki govori iz narodnega svetišča Božjega usmiljenja, razloži, zakaj je podoba Božjega usmiljenja tako pomembna.

»Podoba predstavlja Gospoda, Božje Jagnje, žrtvovano za nas, iz čigar srca tečeta kri in voda, znamenje Božjega usmiljenja za ves svet,« pravi.

»Gospod nam po sveti Favstini obljublja, da se duša, ki bo to podobo častila, ne bo pogubila. Obljublja tudi zmago nad našimi sovražniki že tukaj na zemlji, zlasti pa ob smrtni uri, in da nas bo branil kot svojo čast,« nadaljuje.

Gospod je rekel: »Po tej podobi bom dušam delil veliko milosti, zato naj ima vsaka duša dostop do nje.«

 

Sveta Favstina Kowalska, ki se je rodila v Głogowiecu na Poljskem, je živela od leta 1905 do 1938. Leta 1931 je doživela svoje prvo videnje Božjega usmiljenja: našega Gospoda Jezusa z belimi in rdečimi žarki, ki izhajajo iz njegovega Srca. V svoj dnevnik je zapisala, da ji je naročil, naj ga naslika tako, rekoč: »Naslikaj podobo po vzorcu, ki ga vidiš, z napisom: ‘Jezus, vate zaupam.’ Želim, da bi to podobo častili, najprej v vaši kapeli, nato po vsem svetu. Obljubljam, da se človek, ki bo častil to podobo, ne bo pogubil.« Njena videnja so se nadaljevala in preostanek svojega življenja je preživela v širjenju predanosti Božjemu usmiljenju.

Njen spovednik, blaženi oče Michał Sopoćko je zapisal, da je Gospod kasneje mistikinji rekel, da »ko bodo kazni za grehe zadele ves svet in bo tvoja lastna država doživljala skrajno propadanje, bo edino zatočišče zaupanje v moje usmiljenje.«

 

Poljska mistikinja je sporočila, da je Gospod rekel, da bo varoval mesta in domove, v katerih je podoba Božjega usmiljenja, in ljudi, ki jo bodo častili.

Sveta Favstina se spominja, kako je dejal: »Naj si vsi priskrbijo za svoje domove to podobo, kajti preizkušnje morajo še priti, in tiste domove in celotne družine ter vsakega posameznika, ki bo globoko častil to podobo usmiljenja, bom obvaroval pred vsako nesrečo.«

 

Oče Alar v svojem video posnetku laikom pove, kako lahko sliko sami blagoslovijo na dovoljen način (Katekizem katoliške Cerkve 1669), če ne morejo dobiti duhovnika, ki bi to storil. Vendar pri tem omenja, da tovrstno češčenje podobe Božjega usmiljenja morda ne bo zadostno varstvo pred koronavirusom Covid-19.

»Čeprav to dejanje vere morda ne zagotavlja, da vaše družine virus ne bo fizično prizadel, bo zagotovilo, da boste s svojim zaupanjem v Jezusa deležni njegove obljube ljubezni in usmiljenja, ki vas bo obdalo in ostalo v vas za vedno,« pravi.

 

Alar je bil za duhovnika posvečen maja 2014. Preden je odgovoril na klic (»Sem pozen duhovniški poklic.«), je imel hišo, podjetje in zaročenko.

Danes Alar zavrača vsakršno namigovanje, da je češčenje podobe Božjega usmiljenja zlasti poljska pobožnost, ki je manj pomembna za Američane in druge ljudi po svetu.

»Jezus je z besedami, ki jih je namenil sveti Favstini, poudaril, da je njegovo usmiljenje za ves svet,« je povedal za LifeSiteNews.

 

Alar je razložil, da je naš Gospod rekel sveti Favstini, da »bo iz Poljske prišla iskra, ki bo pripravila svet za moj končni prihod.«

»Sveta Favstina, sveti Janez Pavel II. in celotno sporočilo Božjega usmiljenja so ta iskra.«

 

1 Video posnetek: https://www.youtube.com/watch?time_continue=270&v=Ot3tVMXnOzI&feature=emb_logo

 

Vir: https://www.lifesitenews.com/news/priest-post-divine-mercy-image-on-front-door-for-protection-during-coronavirus-outbreak


PODOBA BOŽJEGA USMLJENJA
(slika usmiljenega Jezusa)
na lesu, v dveh izvedbah


NAROČILO
064 239 505

Podoba Božjega usmiljenja 1
Podoba Božjega usmiljenja 2
 
Scroll to top