Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

VAŠ NAJTEŽJI KRIŽ

 

9. julija 1975

 

»Kolikokrat ti ponavljam: ostani vedno v mojem Srcu in ne boj se ničesar. Nikdar naj te ne mori zaskrbljenost, niti zaskrbljenost glede mojega gibanja. Od tebe pričakujem samo molitev, trpljenje in najbolj popolno predanost meni.

 

V teh dneh te nisem hotela postaviti na preizkušnjo. Zelo majhen si in si ves tako moj, da te Mama ne more izpustiti niti za hip. Vem, kako me ljubiš: vem, da je sedaj vsak tvoj dih veliko dejanje ljubezni do mene.

 

V teh dneh sem ti dala okusiti le kapljico silne bridkosti, ki preplavlja moje materinsko Srce zaradi mojih številnih ubogih sinov duhovnikov, ki jih je Satan že docela prevzel.

 

Ubogi sinovi, kakšno bridkost mi povzročajo! Duhovniki mojega Sina so, pa ne verujejo več v mojega Sina in ga neprenehoma izdajajo; duhovniki, poklicani za delivce milosti, pa zdaj trajno živijo v grehu in je njih življenje ena sama nepretrgana veriga bogoskrunstev; duhovniki, poslani oznanjat evangelij odrešenja, zdaj pa so postali razširjevalci zablode; duhovniki, postavljeni za reševanje mnogih duš, in vendar, koliko duš vodijo na pot pogube! V tej uri res gnusoba opustošenja vstopa v sveti Božji tempelj.

 

Niso več sol zemlje, marveč brezokusna sol, pokvarjena in odurna sol, ki ni za nič drugega več, kot da jo raztrosijo po zemlji in jo vsi pohodijo. Niso več luč na svetilniku, ampak tema, ki še bolj počrni noč. Vsi ti moji ubogi sinovi duhovniki so bolni, ker so padli pod Satanovo oblast.

 

Kako naj bi potem, predragi moj sin, moje brezmadežno Srce ne bilo potopljeno v brezmejno morje bolečin?

 

Za rešitev vseh

 

Kaj naj storite vi, duhovniki mojega gibanja, vi, preljubi sinovi mojega žalostnega Srca, za rešitev vseh teh mojih sinov duhovnikov, ki so težko bolni in potrebni moje materinske pomoči?

 

Pomagajte jim in jih nikdar ne sodíte. Vedno jih ljubíte. Nikar jih ne obsojajte, saj to ni vaša naloga. Ljubíte jih z vašim trpljenjem, s pričevanjem in z dobrim zgledom.

 

Bodite jim vzor tudi v tem, da na zunaj ostajate urejeni: nikoli ne odložite duhovniške obleke. V tem se podredite volji, ki jo je večkrat izrazil namestnik mojega Sina, papež (Janez Pavel II.).

 

Molite zanje: potrebna je velika moč molitve, da od Jezusovega Srca dosežemo spreobrnitev in preoblikovanje teh mojih ubogih sinov. Vas sem izbrala za zmago svojega brezmadežnega Srca v svetu. Toda ta zmaga se začenja z rešitvijo mnogih mojih ubogih sinov, ki so zablodili.

 

Oblikujte nepretrgano molitveno verigo in verigo ljubezni s prošnjo za njihovo rešitev in za to, da bo predvsem zanje moje Srce postalo njihovo najvarnejše zatočišče.

 

Trpite s papežem (Janezom Pavlom II.), škofi in z zvestimi duhovniki.

 

Jezus vas danes prosi, da nosite ta križ: da živite poleg bratov duhovnikov, ki ne verujejo več, ne živijo več po evangeliju, ampak ga izdajajo, ki so nezvesti služabniki; in vendar ostajajo v Cerkvi zato, da bi bili služabniki te nezvestobe.

 

Ta križ je za vas najtežji, vendar pa sodi v moj obširnejši načrt. Odločilni trenutki so se sedaj že začeli, in to, kar vi živite, je začetek.

 

To pohujšanje se bo še poglobilo in poslabšalo. Poklicani boste k vse večjemu trpljenju, kajti ta resnični odpad od evangelija bo nekega dne postal v Cerkvi splošen, preden seveda nastopi rešilno očiščenje.

 

Zato ne glejte več na čas, ne štejte, koliko časa bo preteklo do moje zmage. Živite kot moji mali otroci, le v predanosti in zaupanju v moje brezmadežno Srce.«

 

Sporočilo Fatimske Marije Don Stefanu Gobbiju

 
Scroll to top