Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

DUHOVNA POSVOJITEV ŽRTEV KORONAVIRUSA

 

DUHOVNIK KLIČE K DUHOVNI POSVOJITVI ŽRTEV,
KI SAME UMIRAJO ZARADI KORONAVIRUSA

 

Nastaja gibanje za molitev rožnega venca Božjega usmiljenja za žrtve v karanteni.

 

Doug Mainwaring; 23. marec 2020

 

Navdihnjen z novicami, da zaradi hudih karantenskih omejitev ljudje, ki so v Italiji podvrženi koronavirusu, umirajo ločeni od družine in prijateljev, je katoliški duhovnik vernikom poslal poziv, naj se vsakodnevno »v duhu postavijo poleg enega izmed ubogih nesrečnih moških in žensk, ki sami umirajo v bolnišnicah po vsem svetu zaradi tega virusa.«

Družine umirajočih se ne morejo posloviti, držati za roke svoje ljubljene ali moliti z njimi, ker so vsi v karanteni. In tako tisoči umirajo sami – povsem sami in prestrašeni v svojih zadnjih urah. V Italiji jih je več kot 6.000 (na dan 23. marec; 11.600 na dan 31. marec), in do zdaj več kot 10.000 (na dan 23. marec; več kot 35.000 na dan 31. marec) po vsem svetu.

 

LifeSiteNews je poslal ganljiv predlog, ki ga je zasnoval oče Philip Kemmy, duhovnik na Irskem, ki predlaga, da se vsak dan zavežemo, da bomo molili rožni venec Božjega usmiljenja z zelo posebnim namenom.

Oče Kemmy je pojasnil:

Zgodaj zvečer sem na spletni strani SkyNews bral novico, ki je navajala zdravnika v bolnišnici v Italiji, z naslovom: »Vsi umirajo sami.« Bilo je zelo streznjujoče in tragično žalostno poročilo, v katerem je opisano, kako morajo, ker jih je treba izolirati, tisti, ki trpijo in počasi umirajo od Covid19, dočakati svoj konec brez tolažbe in utehe svojih sorodnikov in bližnjih. Medicinsko osebje naredi, kar lahko, vendar je preobremenjeno z nalogo, s katero se sooča. Ko sem prebral tisti naslov, sem bil takoj spodbujen, naj začnem ta skromen projekt.

Navdihnjen s prizorom v Dnevniku svete Favstine, ko jo je Gospod duhovno prenesel, da bi molila rožni venec Božjega usmiljenja ob postelji umirajočega človeka, ki ga ni poznala, bi rad predlagal, naj se vsak izmed nas zaveže, da bo v prihodnjih dneh molil rožni venec usmiljenja in se pri tem v duhu postavil poleg enega izmed ubogih nesrečnih moških in žensk, ki zaradi tega virusa umirajo sami v bolnišnicah po vsem svetu, in nekateri med njimi morda niso dobro duhovno pripravljeni za svoj zemeljski konec. Če bi molile družine, bi bilo z eno samo molitvijo rožnega venca posvojenih več umirajočih.

Z molitvijo rožnega venca za umirajoče bomo prosili Jezusa, naj jih v zadnjih urah sprejme v svojo usmiljeno ljubezen in jim podeli močno izkušnjo svoje tolažilne navzočnosti, preden se poslovijo od tega življenja. To bi bilo veliko delo usmiljenja in ljubezni do tistih, ki so žrtve tega virusa in se bližajo svojemu koncu.

Prosim, razmislite o sodelovanju pri tem projektu. Ni se treba prijaviti. Gre za preprosto gibanje, ki bo, Bog daj, obrodilo ogromno sadov za duše tistih, za katere molimo. Hvaležen bi vam bil, če bi to posredovali drugim, ki jih poznate, in bi bili morda pripravljeni sprejeti to duhovno delo usmiljenja. V zadnjih tednih postnega časa bi lahko to dobro duhovno opravilo vključiti v vaš molitveni spored.

Vaš v Srcih Jezusa in Marije,

oče Philip

 

Zdravniki in medicinske sestre zadržujejo solze zaradi zaskrbljenosti za svoje prestrašene osamljene bolnike

Poročilo Sky News »Vsi umirajo sami« razkriva, kako je zdravstveni sistem v Italiji obremenjen do točke zloma. Preobremenjeno bolnišniško osebje je izčrpano zaradi tedne tajajočega dvanajsturnega vsakodnevnega dela.

»Zdravniki in medicinske sestre vedno znova zadržujejo solze, ko opisujejo tesnobo, ki jo čutijo za svoje paciente, ki so v svojih zadnjih urah grozno prestrašeni in osamljeni,« poroča Sky News. »Edina skrb in prijaznost prihaja od  zdravstvenega osebja – neznancev, ki se trudijo, da bi jih rešili, a jim pogosto ne uspe.«

 

Dopisnik Sky News Stuart Ramsay, ki je priznal, da je bilo »poročanje o tej zgodbi zares srce parajoče«, je pripovedoval o svoji izkušnji obiska bolnišnice v Cremoni v Lombardiji v Italiji:

Šli smo iz sobe v sobo in vse so bile polne krst. Na koncu hodnika je odprl vrata in pokazal, naj vstopimo tja, kjer je bila po moji presoji kapela.

Nisem razumel, a ko smo premagali osuplost, je bilo pred nami še več vrst krst.

V bolnišnici v Cremoni v Lombardiji je toliko mrtvih, da morajo uporabljati kapelo za shranjevanje trupel, preden jih prevzamejo in odpeljejo na kremiranje.

Njihove družine niso mogle izraziti poslednjega spoštovanja ali se posloviti. Ne morejo, ker so zaprti v karanteni.

Zdaj je to ponavljajoča se tema, vsak umre sam.

Lahko preberete celotno poročilo in si ogledate video.

 

Brezmejno usmiljenje objame dušo

Oče Kemmy se je spomnil Božjih besed sv. Favstini:

»VSAKEGA, KI BO MOLIL TA ROŽNI VENEC, BOM OB SMRTNI URI BRANIL KAKOR SVOJO ČAST. KO BODO DRUGI MOLILI TA ROŽNI VENEC OB UMIRAJOČEM, BO DUŠA PREJELA OBLJUBLJENO ODPUŠČANJE.«

»KO OB UMIRAJOČEM MOLIMO TA ROŽNI VENEC, SE UMIRI BOŽJA JEZA IN DUŠO OBJAME BREZMEJNO USMILJENJE TER SE ZARADI BRIDKEGA TRPLJENJA MOJEGA SINA ZGANEJO GLOBINE MOJEGA USMILJENJA.«

 

Jezus je tudi rekel sv. Favstini:

»KADAR BODO PRI UMIRAJOČIH MOLILI TA ROŽNI VENEC USMILJENJA, NE BOM STAL MED OČETOM IN UMIRAJOČO DUŠO KOT PRAVIČNI SODNIK, AMPAK KOT USMILJENI ODREŠENIK.«

 

Vir: https://www.lifesitenews.com/news/priest-calls-for-spiritual-adoption-of-victims-dying-alone-from-coronavirus

 

Fotografija: Screenshot/SkyNews (Oddelek intenzivne nege v Lombardiji v Italiji)

 
Scroll to top