Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

EKSORCIZEM PAPEŽA LEONA XIII.
IN MOLITVE ZA ZAŠČITO PRED ZLOM

 

EKSORCIZEM PAPEŽA LEONA XIII.

 

Eksorcizem papeža Leona XIII. je molitev, ki jo je  Leon XIII. sestavil po tem, ko je doživel strašno videnje napada satanskih sil na sveto Cerkev.

Eksorcist novomeške škofije pater Peter Vrabec OFM prepoznava moč in pomen te molitve v današnjem času, zato jo moli vsak dan ob 17.45. Če kdo od duhovnikov želi, se mu ob tej uri lahko pridruži v borbi proti silam zla, saj je skupna molitev še močnejša in učinkovitejša.

 

Povezava na besedilo v latinščini (PDF oblika): https://www.lifesitenews.com/images/pdfs/EXORCISMUS.pdf

MOLITVE ZA ZAŠČITO PRED ZLOM

MOLITEV K JEZUSU ODREŠENIKU

 

Jezus, Odrešenik, moj Gospod in moj Bog, moj Bog in moje vse, ki si me z žrtvijo na križu odrešil in si premagal Satanovo moč, reši me prosim vsake zle navzočnosti in vsakega vpliva hudega duha.

Prosim te v tvojem imenu, prosim te po tvojih ranah, prosim te po tvoji krvi, prosim te po tvojem križu, prosim te na priprošnjo Device Marije, brezmadežne in žalostne – kri in voda, ki sta pritekli iz tvoje strani naj prideta nadme, naj me očistita, osvobodita in ozdravita. Amen.

MOLITEV PROTI VPLIVOM ZLA

 

Kyrie eleison, Gospod naš Bog, vladar stoletij, vsemogočni in vsemočni, ki si vse naredil in zgolj s svojo voljo spreminjaš, ki si v Babilonu plamen sedemkrat bolj vroče peči spremenil v roso ter si obvaroval in rešil tri svete mladeniče, ki si učitelj in zdravnik naših duš, ki si rešenje vseh, ki se k tebi zatekajo – prosimo te, izjalovi, izženi in napodi v beg vsako moč hudega duha, vsako Satanovo navzočnost in zvijačo, vsak vpliv zla, vsak vpliv zlobnih ljudi na tvojega služabnika/služabnico, na vse moje bližnje.

Daj, da bodo namesto zavisti in zlega vpliva uživali blaginjo, moč, uspeh, bratsko ljubezen. Ti Gospod, ki ljubiš ljudi, stegni svojo močno, vzvišeno in mogočno roko, pridi na pomoč in obišči to svojo podobo/vse te svoje podobe, pošlji jim angela miru, močnega varuha duše in telesa, ki bo odganjal vsako zlo silo, vsak strup in vpliv pokvarjenih in nevoščljivih ljudi, tako da bodo mogli tvoji ponižni varovanci peti: »Gospod je moj pomočnik, ne bom se bal, kaj mi more storiti človek?« In še: «Ne bom se bal zla, ker si ti z menoj. Ti si moj Bog, moja moč, moj mogočni Gospod, Gospod miru, Oče prihodnjega veka.«

Da, Gospod, naš Bog, usmili se svoje podobe/vseh svojih podob in reši svoje služabnike vsake škode ali grožnje, ki prihaja od zlega vpliva. Varuj jih in jih dvigni nad vsako zlo po priprošnji nadvse blagoslovljene slavne Božje Matere in vedno device Marije, svetih nadangelov in vseh tvojih svetnikov. Amen.

 
Scroll to top