Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

ROŽNI VENEC VAS VODI K MIRU

 

7. oktobra 1986

(Rožnovenska Mati Božja)

 

»Sem Kraljica svetega rožnega venca. Sem vaša nebeška Poveljnica, ki vas vodi v strahotni bitki proti Satanu in vsem hudobnim duhovom. Če se učljivo prepuščate mojemu vodenju, potem boste ob sebi vedno čutili dragoceno pomoč, ki vam jo nudijo Gospodovi angeli, blaženi in svetniki v raju ter vse prečiščujoče se duše v vicah. Sem namreč Poveljnica ene same čete.

 

Danes, ko se spominjate datuma ene mojih velikih zmag1, vas vabim, da se bojujete s pogumom in zaupanjem. Naj vas ne straši zvita in nevarna taktika, ki jo uporablja moj nasprotnik, da bi vam odvzel pogum. Zato vam hočem razkriti tri pasti, ki so del posebne strategije mojega nasprotnika v tem velikem boju.

 

– Prva past je, da širi prepričanost, da je osvojil ves svet, da je v njem vzpostavil svoje kraljestvo in da ima nad njim popolno oblast.

Pridobil je velik del človeštva, ki se je uprl Bogu in ponavlja njegov ošabni izziv: ‘Ne bom služil Gospodu!’ Satan v teh časih uporablja zelo nevarno sredstvo: napraviti hoče vtis, da zdaj ni mogoče storiti ničesar več, da se zdaj ne da nič več spremeniti, da je brez koristi kateri koli napor, da bi skušali človeštvo pripeljati nazaj na pot vrnitve k Bogu in dobremu.

Vaša nebeška Mati pa vam zagotavlja, da so tudi ti ljudje dragoceni del Božjega ljudstva, ki ga je Jezus pridobil za ceno svoje krvi, katero je prelil do zadnje kaplje za njihovo odrešenje.

Tudi danes je Bog edini zmagovalec in ljubi vse ubogo bolno človeštvo, ki mu je bilo iztrgano. Pripravlja največji čudež svoje usmiljene ljubezni, ki ga bo popeljal po poti vrnitve k sebi, da bo končno lahko živelo v novi dobi miru, ljubezni, svetosti in veselja.

Zato vas vabim, da zmeraj uporabljate mogočno orožje zaupanja, otroške predanosti, velike in brezmejne ljubezni, popolne razpoložljivosti do vseh duhovnih in gmotnih potreb bližnjega, orožje materinskega in brezmejnega usmiljenja.

 

– Druga past je ta: Cerkev je spravil v velike težave, ker jo je do temeljev pretresel z vetrom oporekanja, razdora, nezvestobe in odpada. Veliko jih izgublja pogum, ko vidijo, koliko pastirjev danes pusti, da jih ogoljufa njegovo pretkano in nevarno delovanje.

Sredstvo, ki ga morate uporabljati v boju proti tej pásti, je vaša posvetitev mojemu brezmadežnemu Srcu. Cerkev – četudi se danes kaže kot razdeljena, zatemnjena in poražena – je Jezus izročil ljubečemu varstvu vaše nebeške Matere.

Hočem ji pomagati, jo tolažiti in ozdraviti po vas, otroci, ki ste posvečeni mojemu brezmadežnemu Srcu in ste učljiva orodja moje materinske volje. Po vas vlivam balzam na njene boleče rane, krepčam ure njenega bridkega trpljenja in pripravljam njeno največjo prenovo.

V teh časih uresničujem to prav posebno po mojem papežu Janezu Pavlu II., ki vsepovsod prinaša znamenje moje materinske navzočnosti. Daje vam znak za bitko, vas vodi v boju, vas uči poguma in zaupanja in vam že naznanja mojo zanesljivo zmago. Hodíte za njim po poti, ki vam jo začrtuje, če hočete z menoj pripraviti nove in sijajne binkošti za vso Cerkev.

 

– Tretja past pa je: po vseh sredstvih javnega obveščanja je povsod razširil svoja hudobna dejanja uničevanja in smrti. Tako se množijo razdori, nečistost povzdigujejo, pokvarjenost se širi, nasilja je vedno več, sovraštvo se stopnjuje in vojne se grozeče raztezajo.

Zateči se morate k mogočnemu orožju molitve, da se boste bojevali in premagali vso to hudobijo, ki skuša potopiti človeštvo. Nova doba namreč lahko pride k vam samo kot dar Gospodovega Duha, ne pa kot sad človeških prizadevanj. Zato je potrebno za ta dar prosíti z nepretrgano, nenehno in zaupno molitvijo.

Molíte z menoj. Vsa Cerkev mora vstopiti v binkoštno dvorano mojega brezmadežnega Srca, da bo z nebeško Materjo prosila za prav posebno izlitje Svetega Duha; le-ta jo bo pripeljal do drugih sijajnih binkošti. Molíte zlasti sveti rožni venec. Rožni venec naj bo za vse mogočno orožje, ki ga uporabljajte v teh časih!

 

Rožni venec vas vodi k miru.

S to molitvijo lahko izprosite od Gospoda veliko milost spremenitve src, spreobrnjenje duš in vrnitev vsega človeštva k Bogu po poti kesanja in ljubezni, Božje milosti in svetosti.

Zatorej nikoli več ne recíte: ‘Vedno in povsod ostaja vse kakor prej. Nikoli se nič ne spremeni!’ To ni res, moji preljubi otroci. Nebeška Mati vsak dan v tihoti in skritosti bojuje svoj boj proti nasprotniku ter deluje z izrednimi znamenji in nastopi, da bi spremenila srce sveta.«

 

1 Liturgični praznik rožnovenske Matere Božje je uvedel papež Pij V. po zmagi krščanskega ladjevja nad otomanskim v bitki pri Lepantu leta 1571. Pred spopadom je udeležencem podelil popolni odpustek, mesec dni pred bitko pa je septembra spodbudil vse udeležence bitke in tiste doma naj molijo sveti rožni venec k Devici Mariji za zmago. Dne 7. oktobra se je darovala sveta mašna daritev in podelila odveza na vsaki od 212 ladij.

Po zmagi je v hvaležni spomin na to milost papež Pij V. 17. marca 1572 z listino Salvatoris Domini odredil, naj bo odslej 7. oktober posvečen praznovanju spomina sv. Marije Zmagovalke. Nato je 1. aprila 1573 njegov naslednik Gregor XIII. z listino Monet Apostolus določil natančneje ime tega praznika kot praznik naše ljube Gospe rožnega venca in odredil, naj se ta praznik na prvo nedeljo oktobra obhaja v vseh cerkvah, kjer koli se nahaja bodisi oltar bodisi kapela, posvečena Naši ljubi Gospe rožnega venca; in naj bo na ta dan tudi posebna procesija; v Rimu so se je prav do leta 1870 vsako leto udeleževali papeži, in sicer v dominikanski cerkvi sv. Marije della Minerva. Ob prvi stoletnici bitke pri Lepantu je papež Klemen X. na prošnjo Španije praznik in njegove slovesnosti razširil na vse španske dežele. Končno je ob priliki novih zmag nad Turki, to je leta 1683 pred Dunajem in nato leta 1716 ob obleganju otoka Krfa, papež Klemen XII. praznovanje ukazal za vso Cerkev. Sv. Pij X. pa je leta 1913 odredil, naj se praznik, ki ga je bil Leon XIII. povzdignil med godove 2. reda, obhaja vedno 7. oktobra. Ljubezen do te molitve so Slovenci izrazili tudi tako, da so ji posvetili tri župnijske in pet podružničnih cerkva.

 

Vir: http://www.marija.si/duhovnost/marijini-prazniki/roznovenska-mati-bozja/

 

Sporočilo Fatimske Marije Don Stefanu Gobbiju

 

PRIDIGA NADŠKOFA MSGR. ALOJZA URANA O MARIJI

Več posnetkov nadškofa Urana in druge video vsebine si lahko ogledate na Youtube kanalu URA MILOSTI:

https://www.youtube.com/channel/UCwGbyKzYPsZ1_H_Zs6SCzfg

 
Scroll to top