Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

NOVO NEBO IN NOVA ZEMLJA

 

22. maja 1983

(Binkošti)

 

»Vse se dopolnjuje, ljubljeni sinovi, ki sem vas že pred tolikim časom poklicala, da vstopite v moje zavetje in izpolnite moj načrt rešenja in usmiljenja. Zato vas zbiram v binkoštno dvorano svojega brezmadežnega Srca, da vas vzgojim za življenje molitve z menoj, za medsebojno ljubezen, podaritev in svetost. V tej novi binkoštni dvorani skupaj prosímo za dar Svetega Duha, ki se bo, po moji materinski priprošnji, tudi danes iz Očeta in Sina v vsej polnosti izlil na trpečo Cerkev in na vse v veliko temo zavito človeštvo. Pod vplivom njegovega mogočnega in ljubečega delovanja bo lahko neizmerna rosa milosti popolnoma prenovila in spremenila puščavo sveta v tisti vrt življenja in lepote, v katerem bo Bog spet lahko z zadovoljstvom odseval.

 

Podári nam, o Duh ljubezni, novo nebo in novo zemljo, kjer bo presveta Trojica ljubljena in poveličevana; kjer bodo ljudje lahko živeli kakor v eni sami veliki družini; kjer bodo popolnoma ozdravljene rane sebičnosti in sovraštva, nečistosti in nepravičnosti.

 

Podári nam, o Duh ljubezni, Cerkev, prenovljeno z nepremagljivo močjo tvojega Božjega delovanja, ki zravnava, kar je krivo, mehča, kar je trdo, ozdravi, kar je ranjeno, namoči, kar je suho, in odpira, kar je zaprto.

 

Podári nam, o Duh ljubezni, Cerkev, zvesto evangeliju, oznanjevalko resnice in ožarjeno z veliko svetostjo.

 

Podári nam, o Duh ljubezni, ponižno, evangeljsko, ubogo, čisto in usmiljeno Cerkev. S svojim Božjim ognjem požgi, kar je v njej nepopolnega; odvzemi ji obilo sredstev človeške oblasti; osvobodi jo sklepanja kompromisov s svetom, v katerem živi in ki ga mora ona reševati; daj, da bo iz svojega očiščevanja izšla popolnoma prenovljena, lepša, brez madeža in gub, podobna Mariji, svoji brezmadežni Materi in tvoji najbolj ljubljeni nevesti.

 

Naloga, ki sem jo zaupala svojemu Duhovniškemu gibanju, bo izpolnjena samo z veliko zmago mojega brezmadežnega Srca.«

 

Sporočilo Fatimske Marije Don Stefanu Gobbiju

 

Sveto pismo – priročnik za novo nebo in novo zemljo: http://eksegeza.net/enew/index.php/biblicna-pastorala/duhovna-misel/47-sveto-pismo-prirocnik-za-novo-nebo-in-novo-zemljo

 
Scroll to top