Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

PRESVETA TROJICA

 

Sale, Aleksandrija, 2. februarja 1995

(Jezusovo darovanje v templju)

 

Ura vašega žrtvovanja

 

»Preljubi sinovi, z lučjo v vaših srcih, gorečih v ljubezni, me spremljajte v Gospodov tempelj, da bi z menoj darovali kot žrtev moje Božje Dete v slavo nebeškega Očeta. Medtem ko v duhovnikove roke polagam svojega Otroka, se presveta Trojica z všečnostjo sklanja nad njim in blagoslavlja dar vaše nebeške Matere.

 

Oče, ki je svet tako ljubil, da mu je podaril svojega edinorojenega Sina, z zadovoljstvom sprejema darovanje Sina, ki je s tem postal živa podoba njegove usmiljene Ljubezni.

Sin, ki že od vekomaj živi v Očetovem naročju, se veseli svojega darovanja na oltarju njegove slave, kot žrtev odkupnine in odrešenja, za zveličanje vseh.

Sveti Duh se spusti v srce ubogega starčka in ga odpre za dojemanje Božje skrivnosti: ˝Ta je postavljen kot znamenje nasprotovanja, v odrešenje in padec mnogih v Izraelu – in tvojo dušo, Mati, bo presunil meč.˝

Doživljajte z menoj skrivnost tega darovanja in pustite, da boste vsi darovani v slavo presvete Trojice, moji mali otroci.

 

Prišla je ura vašega žrtvovanja.

– Na oltarju mojega brezmadežnega Srca ste darovani v popolno Očetovo slavo. Vaš nebeški Oče mora biti poveličevan. Zato je ustvaril vesolje in v vašem bivanju z ljubeznijo razporedi vsako, tudi najmanjšo okoliščino v vaš blagor. Zato vam je za vaše odrešenje podaril svojega Sina. Vaš nebeški Oče je poveličevan v vas, v vašem življenju, v vašem miru, v vašem veselju.

– Na oltarju mojega brezmadežnega Srca ste darovani v popolno Sinovo slavo. Sin mora biti poveličevan. Zato je prišel na svet. Sin je poveličevan, kadar vsi popolno izpolnjujejo Očetovo voljo. Sin tedaj nadaljuje v vas svoje pričevanje za Očeta. To je njegovo pričevanje: da vsako bitje izpolnjuje njegovo voljo. Njegova volja pa je, da ste eno v Sinu, da bi bili tako tudi eno z Očetom. Tedaj pričujete za Resnico in Resnica vas osvobaja.

– Na oltarju mojega brezmadežnega Srca ste darovani v popolno slavo Svetega Duha. Sveti Duh mora biti poveličevan. Zato vam ga nenehno podarjata Oče in Sin. Sveti Duh je poveličevan takrat, ko vas s svojim Božjim ognjem prečiščuje in preoblikuje, da bi lahko v njem in po njem ljubili Očeta in Sina. Tako živite v srcu presvete Trojice in ste darovani v njeno popolno slavo.

 

Prišla je ura vašega žrtvovanja.

Presveta Trojica mora biti v tem času poveličevana. Zato ste poklicani, da bi bili odločni pričevalci Resnice. Prišla je ura velikega odpada in vaša naloga je, da vsem podarjate sijaj božje Resnice.

Preživljate čas velike prevratnosti, saj je človeštvo spet postalo pogansko in slabše kakor v času vesoljnega potopa, vi pa ste poklicani, da širite luč svetosti. V globoki temi greha, ki se je spustila na svet, bodíte prižgane bakle svetosti in čistosti. Poklicani ste, da bi bili v uri nasilja in sovraštva, razbrzdane sebičnosti in vojn odločni pričevalci ljubezni.

Zdaj je orkan že pred vašimi vrati, Cerkev in človeštvo pa bosta poklicana k preživljanju strašne ure velike preizkušnje. Zato vas danes darujem na oltarju svojega brezmadežnega Srca.

 

Prišla je ura vašega žrtvovanja.

Vedno sem blizu vas in vas sleherni trenutek vodim za roko, kakor vodi mati svoje male otroke. V krvavih urah vašega duhovniškega trpljenja in mučeništva bom izredno poleg vas. Tedaj me boste videli in se veselili, ker boste gledali svojo nebeško Mater, ki vas daruje kakor mala jagnjeta na oltarju svojega brezmadežnega Srca v popolno slavo presvete Božje Trojice.«

 

Sporočilo Fatimske Marije Don Stefanu Gobbiju

 

Presveta Trojica – premišljevanje: https://opusdei.org/sl-si/document/sveta-trojica/

 

Z Bogom! Dans Marija pravi

Končuje se Marijin mesec maj, a nas Marija, naša nebeška Mati, ne zapušča. Mi smo tisti, ki se prepogosto oddaljimo od nje. Vzemimo si k srcu njen materinski klic k spreobrnjenju in hodimo z njo vsak dan po poti svetosti.

Presveta Trojica nam daje Devico Marijo za vzornico in vodnico. Ona, ki je Mati milosti Božje in Vrata nebeška, je hkrati dokaz vsakomur, da je ljubezen, ki jo imajo do nas Bog Oče, Sin in Sveti Duh, močnejša od naših grehov, zla in smrti.

 
Scroll to top