Spiritus Sanctus
TEMELJI VERE in POMEMBNE NOVICE

PISMO NADŠKOFA VIGANÒJA PREDSEDNIKU TRUMPU

 

Močno pismo nadškofa Viganòja predsedniku Trumpu: sedaj se odvija večni boj med dobrim in zlim.

Nadškof Carlo Maria Viganò opozarja predsednika, da je trenutna kriza zaradi pandemije koronavirusa in nemirov zaradi smrti Georgea Floyda1 del večnega duhovnega boja med silami dobrega in zla.

 

Carlo Maria Viganò; 7. junij 2020

Nedelja presvete Trojice

 

Gospod predsednik,

 

V zadnjih mesecih smo bili priča oblikovanju dveh nasprotujočih si strani, ki bi ju poimenoval biblijski: otroci svetlobe in otroci teme. Otroci svetlobe so najznatnejši del človeštva, medtem ko so otroci teme v absolutni manjšini. In vendar so prvi predmet neke vrste diskriminacije, ki jih postavlja v položaj moralne manjvrednosti glede na nasprotnike, ki pogosto zasedajo strateške položaje v vladi, politiki, gospodarstvu in medijih. Na očitno nerazložljiv način so dobri talci zlobnih in tistih, ki jim pomagajo bodisi iz lastnega interesa ali strahu.

 

Ti dve strani, ki imata svetopisemsko naravo, sledita jasni ločitvi med potomstvom žene in potomstvom kače. Na eni strani so tisti, ki jih, čeprav imajo tisoč pomanjkljivosti in slabosti, motivira želja po tem, da bi delali dobro, bili pošteni, si ustvarili družino, se zaposlili, prispevali k blaginji domovine, pomagali potrebnim in v poslušnosti Božjemu zakonu postali vredni nebeškega kraljestva. Na drugi strani pa so tisti, ki služijo sebi, se ne držijo nobenih moralnih načel, želijo uničiti družino in narod, izkoriščajo delavce za dosego neupravičenega premoženja, spodbujajo notranje delitve in vojne ter kopičijo moč in denar: njim bo varljivo slepilo o časni blaginji nekega dne – če se ne bodo pokesali – prineslo strašno usodo, ki jih čaka, daleč od Boga, v večnem prekletstvu.

 

Gospod predsednik, v družbi ti nasprotujoči si stvarnosti sobivata kot večna sovražnika, tako kot sta Bog in satan večna sovražnika. In zdi se, da so se otroci teme – ki jih zlahka poistovetimo z globoko državo, ki ji modro nasprotujete in ki se v teh dneh močno bori proti vam – odločili pokazati svoje karte, če lahko tako rečemo, ko zdaj razkrivajo svoje načrte. Zdi se, da so že tako prepričani, da imajo vse pod nadzorom, da so opustili previdnost, ki je do zdaj vsaj delno prikrivala njihove resnične namene. Preiskave, ki že potekajo, bodo razkrile resnično odgovornost tistih, ki so izvajali izredne razmere zaradi kovid-a ne le na področju zdravstva, temveč tudi v politiki, gospodarstvu in medijih. Verjetno bomo ugotovili, da so v tej orjaški operaciji družbenega inženiringa ljudje, ki so odločali o usodi človeštva, pri čemer so si neupravičeno prisvojili pravico, da ravnajo proti volji državljanov in njihovih predstavnikov v vladah narodov.

 

Odkrili bomo tudi, da so nemire v teh dneh1 izzvali tisti, ki so morali, ko so videli, da virus neizogibno pojema in da družbeni preplah zaradi pandemije vse bolj bledi, nujno izzvati državljanske izgrede, ker jim bo sledila represija, ki jo bodo lahko, čeprav je zakonita, obsodili kot neupravičeno nasilje nad prebivalstvom. Enako se dogaja v popolni usklajenosti tudi v Evropi. Popolnoma jasno je, da je uporaba uličnih protestov ključnega pomena za tiste, ki bi radi videli, da bi bil na prihodnjih predsedniških volitvah izvoljen nekdo, ki uteleša cilje globoke države in ki te cilje izraža zvesto in prepričljivo. Ne bo presenetljivo, če bomo čez nekaj mesecev še enkrat spoznali, da se za temi dejanji vandalizma in nasilja skrivajo tisti, ki upajo, da bodo razpad družbene ureditve izkoristili za izgradnjo sveta brez svobode: Solve et coagula2, kot pravi prostozidarski rek.

 

Čeprav se morda zdi begajoče, nasprotujoči si razvrstitvi, ki sem ju opisal, najdemo tudi v verskih krogih. So zvesti pastirji, ki skrbijo za Kristusovo čredo, in so tudi neverni najemniki, ki želijo čredo razpršiti in ovce izročiti sestradanim volkovom, da jih požrejo. Ni presenetljivo, da so ti najemniki zavezniki otrok teme in da sovražijo otroke svetlobe: tako kot globoka država, obstaja tudi globoka cerkev, ki izdaja svoje dolžnosti in se odreka svojih obveznosti do Boga. Tako se proti nevidnemu sovražniku, proti kateremu se dobri vladarji borijo v javnih zadevah, borijo tudi dobri pastirji v cerkvenem okolju. To je duhovna bitka, o kateri sem govoril v svojem nedavnem pozivu, ki je bil objavljen 8. maja.

 

ZDA imajo v vas prvič predsednika, ki pogumno zagovarja pravico do življenja, ki se ne sramuje javno obtožiti preganjanje kristjanov po vsem svetu, ki govori o Jezusu Kristusu in pravici državljanov do svobode izražanja vere. Vaša udeležba v pohodu za življenje in vaša nedavna razglasitev meseca aprila za narodni mesec preprečevanja zlorabe otrok so dejanja, ki potrjujejo, proti kateri strani se želite boriti. In upam si verjeti, da sva oba v tej bitki na isti strani, čeprav z različnim orožjem.

 

Zaradi tega verjamem, da je bil napad, ki ste ga doživeli po obisku narodnega svetišča svetega Janeza Pavla II., del usklajene medijske zgodbe, katere cilj ni boj proti rasizmu za vzpostavitev družbenega reda, temveč zaostritev razmer; ne pravičnost, ampak upravičenje nasilja in kriminala; ne služenje resnici, ampak dajanje prednosti eni politični stranki. In neprijetno je, da imamo škofe – kot so tisti, ki sem jih pred kratkim javno obtožil – ki s svojimi besedami dokazujejo, da so se pridružili nasprotni strani. Podrejeni so globoki državi, globalizmu, enoumju, novi svetovni ureditvi, po kateri čedalje pogosteje kličejo v imenu občega bratstva, ki nima v sebi nič krščanskega, pač pa obuja prostozidarske ideale tistih, ki želijo obvladovati svet tako, da Boga izganjajo iz sodišč, šol, družin in morda celo iz cerkev.

 

Američani so zreli in so zdaj spoznali, kako prevladujoči mediji nočejo širiti resnice, ampak si jo prizadevajo utišati in izkrivljati ter širijo laž, ki koristi namenom njihovih gospodarjev. Vendar je pomembno, da se dobri – ki so večina – zbudijo iz svoje lenobnosti in ne sprejmejo, da bi jih prevarala manjšina nepoštenih ljudi s skritimi nameni. Nujno je, da se dobri, otroci svetlobe, zedinijo in povzdignejo svoj glas. Ali je kakšen učinkovitejši način, da se to doseže, gospod predsednik, kot molitev, prošnja Gospodu, naj vas, ZDA in celotno človeštvo zaščiti pred tem strahotnim napadom sovražnika? V moči molitve se bodo prevare otrok teme zrušile, razkrile se bodo njihove spletke, izkazala se bo njihova izdaja, njihova zastrašujoča moč se bo končala v ničevosti, ko bo razkrita in prepoznana za to, kar je: peklenska prevara.

 

Gospod predsednik, moja molitev se nenehno obrača k ljubljenemu ameriškemu narodu, kateremu me je, kar je bil zame privilegij in čast, papež Benedikt XVI. poslal za apostolskega nuncija. V tej dramatični in odločilni uri za celotno človeštvo molim za vas in tudi za vse tiste, ki so z vami v vladi ZDA. Verjamem, da je ameriški narod zedinjen z menoj in vami v molitvi k vsemogočnemu Bogu.

 

V edinosti zoper nevidnega sovražnika vsega človeštva blagoslavljam vas in prvo damo, ljubljeni ameriški narod ter vse može in žene dobre volje.

 

+ Carlo Maria Viganò

Naslovni škof Ulpiane

Nekdanji apostolski nuncij v Združenih državah Amerike

 

1 Oborožen rop, grožnje s smrtjo, motenje posesti, posedovanje kokaina, kraja, vse našteto so zločini umrlega Georgea Floyda, črnca iz Teksasa, zaradi katerega je bilo v rasnih izgredih, ki so jih še poslabšali pripadniki teroristične skrajno leve Antife, uničenih veliko poslopij in pobitih še več nedolžnih ljudi. Osrednji mediji pa skušajo navadnega zločinca povzdigniti v brezmadežnega mučenika.

S smrtjo Georgea Floyda, ki je umrl med aretacijo v Minneapolisu, so se začeli izgredi po več kot 75 ameriških mestih. Vsi vpleteni policisti so bili nemudoma sankcionirani, domnevni krivec za njegovo smrt odpuščen in čaka na sojenje.

Floyd ni bil nikakršen svetnik, niti si ni zaslužil umreti. Veliko okoliščin njegove smrti je tudi po več opravljenih obdukcijah še vedno nerazjasnjeno.

Vir: https://nova24tv.si/svet/video-ubiti-george-floyd-ni-zgolj-brezmadezni-mucenik-za-seboj-je-imel-bogato-kriminalno-preteklost/

 

2 Solve et coagula je maksima ali moto alkimije, ki pomeni »raztapljanje in strjevanje.« Pomeni, da se mora nekaj porušiti, preden se lahko zgradi. Novo ne more nastati, dokler se ne razgradi staro.

 

Vir: https://www.lifesitenews.com/opinion/archbishop-viganos-powerful-letter-to-president-trump-eternal-struggle-between-good-and-evil-playing-out-right-now

 
Scroll to top